Мерките за сигурност в центъра на София и големите градове

...
Мерките за сигурност в центъра на София и големите градове
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Борбата с нелегалната миграция не е с дълго оръжие в центъра на София, а на границата

Мерките за сигурност в центъра на София и огромните градове на страната, които през вчерашния ден разпореди вътрешният министър Калин Стоянов, са малко странни и те не са свързани с терористичния атентат край Москва. Това разяснява в предаването  " Денят стартира с Георги Любенов "  на БНТ бившият длъжностен вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Той напомни, че по време на служебното държавно управление граничните служители на реда са били снабдени с дългоцевно оръжие, само че то им е било отнето и в този момент е обещано на служители на реда да охраняват центъра на София. 

" Тук пораждат два въпроса - дали битката с незаконната миграция от границата, където е мястото, се придвижва в центъра на София и второ, дали това не са имиджови ограничения, които на процедура признават един сериозен проблем, който се неглижира и прикрива от държавното управление. Неуспехът на това държавно управление да се оправи с незаконната миграция ", разясни Демерджиев.

Бдителността би трябвало да е извънредно висока, счита той: " Средата, в която живеем, кървавите атентати - в този момент този последният в Москва, атентатите преди него, доста ясно би трябвало дават сигнал на ръководещите и на ръководителите на служби какъв брой е рискова средата. Трябва доста оперативна работа, тя не е с дълго оръжие в центъра на София. Това е скрита работа, която цели определяне на евентуални атентати, тяхното попречване. Тази работа, за жалост, аз не я виждам, за сметка на това виждаме сходни демонстрации и несъмнено, би трябвало да се вземат ограничения там, където има събиране на хора, там, където има основни обекти, те да бъдат по-добре предпазени, без да се всява непотребна суматоха в обществото. "

По думите на Иван Демерджиев, битката с незаконната миграция не е в центъра на столицата, а на границата, която да бъде надеждно охранявана, там да са съсредоточени напъните и мигрантите да бъдат залавяни на територията на цялата страна.

" С тези мигранти проникват доста хора, ангажирани било с терористични организации, било с паравоенни организации, било някогашни военни. И когато се пропущат мигрантите да минават гладко през територията на страната, се пропущат и такива хора - къде се намират те, с какво се занимават те, не може да се откри и се основават предпоставки да се случи нещо сходно, на което станахме очевидци ", посочи Демерджиев.

Инфо: Българска национална телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР