Мерките за сигурност на спедиторите на концерна Фолксваген“ във Волфсбург

...
Мерките за сигурност на спедиторите на концерна Фолксваген“ във Волфсбург
Коментари Харесай

Перничанин открадна осем чисто нови коли от завода на Фолксваген в Германия

Мерките за сигурност на спедиторите на концерна „ Фолксваген “ във Волфсбург явно са отслабени. Нагъл апаш се възползва от това и открадна осем чисто нови автомобила , написа БГНЕС. След като предходната година маските в централата във Волфсбург станаха наложителни, защитата на завода стегна контрола. Дори пресата неотдавна приветства положителната му работа, като акцентира, че делът на чиновниците на VW без защитни маски е единствено 0,4%. Оказа се, обаче, че отделът не всеки път е бил толкоз ефикасен. Очевидно защитата не е обръщала задоволително внимание на лъскавите коли. Бегъл взор към статистиката демонстрира, че единствено сред 2016 и 2018 година са откраднати общо 70 чисто нови автомобила на обща стойност три милиона евро - непосредствено от пространствата при канала Мителланд.
Колко елементарно е било за причинителите да се оправят излиза наяве от развой в окръжния съд във Волфсбург. Прокуратурата упреква подсъдимия, че през октомври 2018 година е откраднал общо осем нови автомобила от завода. Според проверяващите органи, причинителят е бил извънредно безочлив. По данни на следствието, мъжът е от Перник, България.  На 09.10.18 година той е минал необезпокоявано през вратите на завода с празен автовоз, който е вкарал в зоната за товарене. Според обвиняването, 32-годишният мъж е натоварил три автомобила „ Golf “ и пет „ Tiguan “ и се е отправил гладко към България с плячката си. Само няколко седмици по-късно седем от осемте автомобила са регистрирани в София област. Твърди се, че водачът на камиона е запазил за себе си последния чисто нов Golf. Подчертава се, че при интервенцията мъжът явно се е възползвал от небрежните инспекции за сигурност в завода във Волфсбург и не са му поискани авансово никакви документи на влизане.
 Автовоз прегази пешеходец в Благоевград Автовоз прегази пешеходец в Благоевград
Автовоз прегази пешеходец в Благоевград, потърпевшият е в тежко положение, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града. Инцидентът стана н...
Освен това, българинът явно е бил осведомен със общоприетите фабрични процедури по това време. След последната инспекция на транспортните средства се издава стикер с всички значими данни като номер на шасито или дестинация за доставка. След това колите се паркират на товарните отсеци - нормално на групи от осем, колкото се побират в автовоза. За да се улесни превозването, ключовете се оставят на таблото. Шофьорите, които товарят колите, сканират стикера на предното стъкло и при овакантяване показват листата с товара на чиновниците по сигурността. В случая с откраднатите коли водачите явно е измамил инспекторите на изхода със остарели товарни описи.
Разследването стартира, откакто логистите на VW подвигнаха паника. Те видяха, че от пространствата са изчезнали безследно чисто нови коли. Благодарение на записите от камерите за наблюдаване, самоличността на причинителя беше открита. На 5-ти февруари Окръжният съд във Волфсбург постанови присъдата. Подсъдимият би трябвало да излежи две години и осем месеца за.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР