Мерките за предпазване от коронавируса са фокусирани върху спазването на

...
Мерките за предпазване от коронавируса са фокусирани върху спазването на
Коментари Харесай

За какво да внимаваме при избора на течен сапун

Мерките за предотвратяване от ковид са фокусирани върху спазването на положителни хигиенични практики , целящи да осуетят разпространяването му. На фона на световната здравна рецесия течният сапун заема видно място във всяко домакинство.

Британска експертка, представена от в. " Дейли експрес ", обаче предизвестява хората да са деликатни в подбора на този продукт, защото избрани съставки в него , съгласно нея, могат да отслабят имунната система.



Една от главните рекомендации е ръцете да се мият постоянно със сапун и вода в продължение на 20 секунди.

В отговор пазарът за хигиенични артикули " експлодира ".

" Трябва обаче да помислите два пъти за вида продукти, които купувате ", споделя доктор Даяна Гол от интернет портала Doctor-4-U.

Според експертката две съставки, срещани в антибактериалния сапун, в реалност могат да отслабят защитните сили на тялото - триклозан и триклокарбан.

" Хубаво е, че хората попълнят запасите си от антибактериални течни сапуни. Доказано е обаче, че избрани противомикробни и противогъбични сътрудници, които се прибавят към продуктите, могат да окажат неподходящо влияние върху имунната система. Преди да закупите въпросните артикули, четете деликатно етикетите за триклозан и триклокарбан. По време на пандемията е изключително значимо да поддържаме здрава имунната си система. Въпреки че не са смъртоносни, тези съставки могат да отслабят имунитета ни и да ни създадат по-податливи на болест ", споделя доктор Гол.

Силните синтетични химикали могат да лишат човешката кожа от потребни бактерии, които живеят върху нея и играят значима роля в защитните механизми. Сред заплахите, които крие използването на антибактериални препарати, са развиването на устойчиви на антибиотици микроби, хормонални промени и отслабена имунна система.

Въпреки че във Англия няма публична възбрана за потреблението им, някои марки заобикалят да включват въпросните съставки в продуктите си.

Някои течни сапуни обаче към момента съдържат триклозан и триклокарбан, поради което доктор Даяна Гол предлага деликатно да се четат етикетите на закупуваните артикули.

С оглед на това експертката съветв а хората да употребяват по-евтиния и благонадежден елементарен сапун с вода и д а съблюдават правилото ръцете да се мият в продължение на 20 секунди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР