Мерките включват затягане на проверките при по-младите купувачи на оръжие,

...
Мерките включват затягане на проверките при по-младите купувачи на оръжие,
Коментари Харесай

В САЩ вече ще проверяват щателно купувачите на оръжие

Мерките включват стягане на инспекциите при по-младите купувачи на оръжие, непозволяване на носене на оръжие от направили домашно принуждение и оказване на помощ на щатите при изземването на оръжия от хора, които се считат за рискови
Мерките включват стягане на инспекциите при по-младите купувачи на оръжие, непозволяване на носене на оръжие от направили домашно принуждение и оказване на помощ на щатите при изземването на оръжия от хора, които се считат за рискови.

При вота, завършил малко след 5 ч. в петък заран българско време, гласоподаваха 65 „ за “ и 33 „ срещу. “ Законопроектът в този момент отива в Камарата на представителите, където се чака да бъде признат. Президентът Джо Байдън съобщи, че ще го обнародва.

Мерките, подкрепени и от демократи, и от републиканци, включват стягане на инспекциите при по-младите купувачи на оръжие, непозволяване на носене на оръжие от направили домашно принуждение и оказване на помощ на щатите при изземването на оръжия от хора, които се считат за рискови. Новите ограничения, разследване на седмици договаряния, също плануват средства за защита на учебни заведения и за стратегии за психологично здраве, осведоми
 
Вотът мина в деня, в който Върховният съд реши, че закон в щата Ню Йорк, който изисква особено позволение за носене на оръжие за самозащита, е прекомерно рестриктивен. В най-висшата правосъдна инстанция в страната 6-ма гласоподаваха „ за “ и 3-ма „ срещу “ решението, което бе удар по одобрен закон в Ню Йорк. В мнението на болшинството се показва, че втората и 14-тата корекция в американската конституция пазят правото на носене на оръжие отвън дома за самоотбрана. Малцинството уточни, че съдът е „ основал тежест “ по отношение на щатите, които се пробват да създадат нещо по въпроса за заплахите идващи от насилието с оръжие.

Президентът Джо Байдън, който е разговарял с Кати Хокъл - губернатора на щата Ню Йорк разяснява, че това е било “лошо решение, което е било зле аргументирано ”. Малко след решението на Върховния съд Байдън съобщи, че е „ надълбоко отчаян “ от удара по закон в Ню Йорк, който е работил от 1911-та година и който е целял „ отбрана на жителите на щата. “

„ Това решение опонира на разсъдъка и Конституцията и би трябвало да тревожи всички нас, “ показва Байдън в изказване публикувано от Белия Дом.

Президентът пое ангажимент да направи всичко по силите си да „ отбрани американците от насилието с оръжие. “ Той също оправи зов към локалните управляващи да одобряват свързани със здравия разсъдък ограничения.

Подобни ограничения на тази в Ню Йорк, която съдът в този момент дефинира като противоречаща на конституцията има и в щати като Калифорния, Ню Джърси, Мериленд и Масачузец.

И до момента в който Националната оръжейна асоциация приветства случилото се във Върховния съд, губернаторът на Ню Йорк разгласи, че това е било „ шокиращо “ решение по отношение на едни „ рационални “ ограничения. Експерти, представени от локални медии показват, че решението се отнася единствено за тези оръжия, които се приема, че служат за самозащита.

Новината от Върховния съд идва в миг, в който законодатели се опитваха да създадат нещо в отговор на случилите се неотдавна всеобщи стрелби довели до апели за по-големи рестрикции при носенето на оръжие. Приетото в четвъртък двупартийно предложение е първата значима рестрикция при носенето на оръжия от 90-те години насам, макар че законопроектът не е в синхрон с ограниченията препоръчани от президента Байдън и някои други демократи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР