Мерките срещу разпространението на коронавируса в Габрово обхванаха институции, лекарски

...
Мерките срещу разпространението на коронавируса в Габрово обхванаха институции, лекарски
Коментари Харесай

Мерките заради COVID-19 в Габрово и Плевен остават в сила

Мерките против разпространяването на ковид в Габрово обгърнаха институции, лекарски практики и компании. Лекари от Габрово, които работят в Севлиево, преустановиха прегледите. Стоматолози стопираха да одобряват пациенти.
В Областната болница остава направената метаморфоза за банкет - лечебното заведение поема единствено незабавни случаи, както и пациенти, които са на животоподържащо лекуване.

В стационара няма заболели със подозрение за носителство на ковид. Жена от Севлиево, завърнала се от рискова дестинация, е сложена под карантина.

Двете дами, диагностицирани с COVID-19, са в положително положение.

В Плевен ТЕЛК възвръща работата си с жители. Университетската болница „ Д-р Георги Странски “ е под карантина, анулирани са планови интервенции, детски и женски съвещания, неразрешени са свижданията, болничното заведение приема незабавни случаи.

Момчил Цветков, представител на лечебното заведение, изясни: „ ТЕЛК-ът работеше през вчерашния ден по документи, като в късния следобед се възобнови и работата на ТЕЛК-а. Гражданите, които имат работа там, могат да го посещават, лекарите ще работят с тях. Само молим тези, които могат да се придвижват сами, да идват сами, а тези, на които им би трябвало компаньон - с един компаньон, за не се получава скупчване заради още невижданите ограничения за сигурност поради ковид и карантината, в която е сложена плевенската болница “.

В Народното събрание също се вкарват ограничения за попречване разпространяването на респираторни болести и ковид, които включват ограничение на достъпа на външни лица по време на пленарни съвещания и на съвещанията на парламентарните комисии и прекъсване на командировките в чужбина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР