Мерките са в етап на обсъждане, няма внушаване на чувство

...
Мерките са в етап на обсъждане, няма внушаване на чувство
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Мерките са в етап на обсъждане, не става дума за затваряне

Мерките са в стадий на разискване, няма втълпяване на възприятие на боязън. Целта на ограниченията е понижаване на вредите, на тежките и смъртни случаи. Това съобщи в " Денят стартира " съветникът на служебния здравен министър проф. Мира Кожухарова.

По думите ѝ със основаването на Коронавирус зоните към лечебните заведения и ДКЦ-тата ще даде опция на хората, които имат потребност да бъдат следени от доктор, да получат съответна здравна грижа.

" Инфекцията е почнала да визира по-младите възрастови групи, само че главният ни проблем са тежките и доста тежки форми в България. Мерките целят ограничаване на циркулация на вируса, намаляването на контактите има значение, най-сигурната мярка е да имаш имунитет - да преболедуваш или да се ваксинираш. Не мога да схвана за какво предходната година по това време, когато всички хора чакаха да се появи ваксина, с цел да живеем по-свободно, в този момент, когато я имаме тази ваксина, ние каваме " Не, не я желаеме тази ваксина ". Не мисля, че има дискриминация при имунизирането, това е въпрос на непринудено решение. Не става дума за наложително имунизиране, не става дума за затваряне ", добави проф. Мира Кожухарова.

Според нея се усилва броят на имунизираните с първа доза през последните дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР