Мерките, предприети от властите на Руската федерация срещу медийната компания

...
Мерките, предприети от властите на Руската федерация срещу медийната компания
Коментари Харесай

Берлин: Мерките срещу ДВ са лишени от основание и усложняват двустранните отношения

Мерките, подхванати от управляващите на Руската федерация против медийната компания „ Дойче веле “, нямат съображение и усложняват двустранните връзки. Това съобщи през днешния ден немското външно министерство, представено от БГНЕС.

Ако тези ограничения бъдат осъществени в действителност, това в забележителна степен ще ограничи свободата на самостоятелните публицисти да дават публичност на събитията, което е от извънредно значение в интервал на политическо напрежение, считат от министерството. „ Ние изрично отхвърляме сравняването на Дъждовни води с канал RT DE “, акцентират от Берлин.
Русия с ответни ограничения против немски медии поради спрян тв канал
Русия ще стартира да ползва ответни ограничения против немски медии, упълномощени в Руската федерация по отношение на решението на немската...
Прочети повече
За RT DE работят същите правила, както и за други канали, което включва и аспекта раздалеченост от страната при вземането на решения. Правителството на Германия не може и не трябва да оказва въздействие върху процедурата по издаване и приемане на линцензи, настояват от външнополитическото ведомство на Германия.

Днес Москва разгласи прекъсването на сателитното и друго лъчение на телевизионната и радиокомпания " Дойче веле " в Русия. Руската федерация стартира процедура за признание от способените органи на „ Дойче веле “ за задграничен медиен сътрудник, стана ясно от известие на съветското външно министерство.

Москва стартира да оформя лист с представители на немските структури, участващи в ограничението на излъчването на RT DE, и ще им бъде неразрешено да влизат на територията на Русия. Руската федерация анулира и акредитацията на всички чиновници на съветското бюро на „ Дойче веле “.

Причина за реакцията на Москва е решението на немския медиен регулатор за радио и телевизия, който разгласи на 2 февруари, че не разрешава излъчването на канала RT DE поради неналичието на лиценз за лъчение.
Германия не разрешава излъчването на съветския канал RT DE
Германският медиен регулатор разгласи през днешния ден, че не разрешава излъчването на немскоезичната версия на съветския канал RT в страната. " Излъчването...
Прочети повече
Телевизията беше блокирана от европейската сателитна мрежа на 22 декември по искане на немските управляващи, по-малко от седмица след стартирането ѝ в ефир, само че към момента беше налична по интернет и посредством мобилно приложение. В отговор на по-ранното решение RT DE съобщи, че прекъсването му е " нелегално " и е резултат от политически напън от страна на Берлин в миг на дипломатическо напрежение сред Германия и Русия.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР