Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта

...
Мерките, които в момента се прилагат в България заради конфликта
Коментари Харесай

Остава засилената охрана на летища, гари, синагоги и местата с еврейски общности и туристи

Мерките, които сега се ползват в България поради спора в Израел, са съответни и не се постанова да бъдат изменени. Остава засилена защитата единствено на обособени обекти, които се считат за по-рискови: летища, гари, синагоги, посолството на страната Израел, места, на които има еврейски общности или израелски туристи.

До този извод стигна Съветът по сигурността към министър-председателя, който заседава през днешния ден, заяви пресслужбата на Министерския съвет.

На съвещанието са прегледани подробни настоящи отчети на Министерството на вътрешните работи, Държавна организация „ Национална сигурност “, Държавна организация „ Разузнаване “ и Служба „ Военно разузнаване “.

По отношение на всички останали институции равнището на заплаха е най-ниското допустимо. Държавата има подготвеност да реагира бързо при смяна на обстановката.

Информацията за българска гражданка, държана като пленник в Газа, досега не е доказана. Проверяваме я деликатно, съобщи министър председателят акад. Николай Денков във връзка медийни изявления.

Според него към този момент не се следи активизиране на ислямската организация „ Хизбула “ и обстановката все още е малко по-спокойна по отношение на тази от преди няколко дни.

„ Текат съществени дипломатически договаряния, в това число и на доста високо политическо равнище. Всички опасности съществуват, само че кой от тях ще се осъществя зависи от това какъв ще е резултатът от дипломатическите старания “, сподели министър-председателят.

Той се надява, че обстановката ще се успокои, само че не подценява и вероятността за внезапна ескалация. Държавата е подготвена и за този вид, оповестяват от Министерски съвет.

Днес Съветът по сигурността прегледа и одобри също годишния отчет за положението на националната сигурност в Република България за 2022 година Той ще бъде изпратен към Министерския съвет, където би трябвало да бъде признат публично, а по-късно ще бъде показан в Народното събрание. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР