Мерките, които трябва да бъдат взети, са свързани с овладяване

...
Мерките, които трябва да бъдат взети, са свързани с овладяване
Коментари Харесай

Сачева: Трябва да се вземат мерки за овладяване на инфлацията

Мерките, които би трябвало да бъдат взети, са свързани с преодоляване на самата инфлация. Това съобщи Деница Сачева от ГЕРБ по bTV за това каква би трябвало да бъде политиката на страната в изискванията на инфлация, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Деница Сачева акцентира, че средноевропейската инфлация е към 10%, а тази в България е към 19 – 20% и посочи, че в Украйна в изискванията на война инфлацията е 23%.

Тя е безапелационна, че за преодоляване на инфлацията би трябвало да има стратегия, която да продължи преодоляването на обезщетенията за бизнеса и хората, като добави, че това е предложение на ГЕРБ-СДС още в 47-ото Народно събрание.

Сачева е безапелационна, че лечебните заведения, обществените услуги, детски градини и учебните заведения би трябвало да получат обезщетения. Тя съобщи, че инфлацията не е привнесена и че в случай че бяха по-рано направени обезщетенията за електрическа енергия, това нямаше да се случи, както и че повдигането с 30% на цената на газа е народен принос.

Сачева акцентира, че ГЕРБ неведнъж сме показвали фактури, че газът се купува от „ Газпром “ посредством медиатори, а във връзка с бензина сподели, че откогато Политическа партия не са на власт цената е почнала да пада.

Тя съобщи, че газовата връзка с Гърция още не е подготвена. „ Най-важните стъпки бяха Петков да отиде и пред тръба, която няма Акт 16, да покаже, че върти крана “, сподели тя. Сачева попита и за какво не е разгласен интернационален конкурентен търг, с цел да могат да бъдат уговорени рационални цени. „ Фактите все още са доста ясни, ние купуваме съветски газ с 30% и стокообменът към Русия се е нараснал с над 3 милиарда “, уточни тя.

По отношение на пенсионерите Деница Сачева съобщи, че от ГЕРБ не приказват просто за номинално увеличение на пенсиите, а каква е покупателната стойност на пенсиите. Тя добави, че покупателната стойност на пенсиите е доста по-голяма по време на ръководството на ГЕРБ, в сравнение с при ръководството на Политическа партия. Тя напомни още, че добавките бяха вкарани вътре в пенсията, което по думите ѝ не е вярно, тъй като няма застрахователен принос за това. Сачева акцентира, че това нарастване ще засегне единствено една трета от българските пенсионери, а други ще останат под линията на беднотия.

„ Ние неведнъж апелирахме, че се вършат необезпечени нараствания, които нямат своята рамка в тригодишната бюджетна прогноза “, сподели тя и упрекна Политическа партия в непрестанно отбягване да разясняват недостига от 11 милиарда

Деница Сачева е безапелационна, че ще бъдат натоварени всички работещи хора, които би трябвало да изплащат пенсиите в идващите години и в последна сметка или би трябвало да се усилват налозите, или да се теглят заеми.

По отношение на „ Лукойл “, тя заяви, че за първи път сдружението е платило налози през 2018 година

В умозаключение Сачева съобщи, че проектът на ГЕРБ е Брутният вътрешен продукт да нарасне в границите на 4-годишен мандат с 220 милиарда, което ще направи минималната работна заплата 1200 лева, а междинната работна заплата – 2800 лева /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР