Мерките, които предприема държавата са правилни, въпреки че дойдоха със

...
Мерките, които предприема държавата са правилни, въпреки че дойдоха със
Коментари Харесай

bTV извади нов и млад Мангъров да хули мерките срещу К-19

Мерките, които подхваща страната са верни, макар че пристигнаха със забавяне. Това съобщи инфекционистът доктор Трифон Вълков в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

По думите му вирусът е циркулирал към този момент в Европа. „ Вирусът към момента се приспособява. Той няма интерес да убие гостоприемника си “.

"Цялото лекарско съсловие е наясно обаче, че маски няма по какъв начин да ни предпазят изцяло ", акцентира той.

"Логиката в това не е здравна. Това е опитът на здравната система да ограничи разпространяването на болестта ".

"Тази процедура се оказа непечеливша във времето. Маската става негодна сега, в който я сложим ", акцентира доктор Трифон Вълков, а водещата Цветанка Ризова си спести въпроса коя тогава е печелившата процедура.

"Това, което наблюдавахме в края на месец март и началото на април, първите хора, които вкараха вируса в страната бяха мигранти и те бяха първите пациенти в лечебните заведения.

Те имаха тежки кашлици, които продължаваха със седмици. Това със самоизолирането би трябвало да се съблюдава от хора, които са показали признаци ", разяснява доктор Вълков.

"Не би трябвало да се доверяваме на 100% на PCR тестванията. Те се употребяват, тъй като нямаме нещо по-добро. Хората, даващи позитивни проби, само че без клинични признаци, не значи, че са заразни. Тестовете при тях регистрират разпад на вируса ", изясни инфекционистът.

Той посъветва хората да наблюдават личните си признаци. "Ако сме контактували с болен от COVID-19, само че не демонстрираме признаци, не е наложително да си вършим тест ", съобщи той, само че не изясни за какво гуруто по тази тематика доц.Мангъров въпреки всичко си направи тест, откакто контактува с пипналия К-19 Георги Любенов.

Според доктор Вълков по-вероятно е да се заразим от човек, демонстриращ признаци, в сравнение с от болен, без признаци. Всички ограничения, които се подхващат са за да се покаже, че нещо се прави, изясни той на Цветанка Ризова, без да уточни какви са ефикасните ограничения съгласно ценител като него.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР