“Мерките, които предлагаме, първо всички се нахвърлят върху тях, а

...
“Мерките, които предлагаме, първо всички се нахвърлят върху тях, а
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Когато БСП настояваше за безплатни детски градини, Асен Василев не ги искаше, а сега ПП се хвалят с тях



“Мерките, които предлагаме, първо всички се нахвърлят върху тях, а по-късно се вижда, че ограниченията освен са превели хората през рецесиите, само че и че в Европа стартират да ги вкарват. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в София-област Иван Ченчев в предаването “Денят On Air ” по Bulgaria On Аir.
“Не ни остана време да въведем всички наши оферти. Едно такова, за което ще се борим, са безплатните учебници за деца от 1 до 12 клас ”, добави Ченчев.
В отговор на въпрос дали евентуалните съдружни сътрудници ще са съгласни със обществените ограничения на Българска социалистическа партия, социалистът напомни, че при договарянията за съдружно съглашение Асен Василев не е желал безплатните ясли и детски градини, а в този момент “Продължаваме смяната ” се хвалят с тях.
По отношение на това с кого Българска социалистическа партия ще договаря след изборите, Ченчев сподели: ”Като минат изборите, ще  сложим нашата програмата на масата и ще забележим кой е склонен да извършва огромна част от нея, тъй като тя касае грижа за хората, касае отбраната на бизнеса, касае превеждането на страната през рецесиите. ”
“Без коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това не се е трансформирало ”, добави социалистът.
Той напомни, че в последните дни на 47-ия парламент съдружните сътрудници са разписали стратегия, по която по дати и седмици е трябвало да се одобряват законовите промени, нужни, с цел да се усвоят средствата по Плана за възобновяване и резистентност.
“Заради ползите на този и оня, оптималният размер от сумата, която беше отпусната по този проект за България няма да може да се усвои, само че ще създадем всичко допустимо до края на годината колкото се може повече закони да приемем, с цел да получим транша декември месец ”, увери претендентът за депутат от левицата.
Иван Ченчев разяснява работата на четиримата министри на Българска социалистическа партия в предходното ръководство, като съобщи: “Само за 7 месеца направиха такива резултати, за които приказва Европа - растеж в туризма, растеж в стопанската система - първи по индустрия и четвърти по Брутният вътрешен продукт. Растениевъди и животновъди споделят, че такава грижа за тях до момента не е имало, а министър Гьоков приготви най-социалния бюджет, който модерна България е виждала. ”
Ченчев акцентира, че за левицата е важно  природният газ да пристигна на най-евтината цена за България, поради което е нужно да се договаря с всички снабдители, в това число с “Газпром ”. Според него “Газпром ” са благонадежден снабдител, тъй като могат незабавно да пуснат газа за България. “Всичко е въпрос на договаряния ”, означи той
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР