Мерки заради пандемията от COVID-19 ще направят съвсем различни преживяванията

...
Мерки заради пандемията от COVID-19 ще направят съвсем различни преживяванията
Коментари Харесай

Заради К-19: Без сбогом и сълзи на летищата

Мерки поради пандемията от COVID-19 ще създадат напълно разнообразни прекарванията ни по време на полет със аероплан. 

Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите (ECDC) и Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) изпратиха план на насоки за сигурност до страните от Европейски Съюз, целящи да разрешат пътуването с въздух да се възобнови, като в същото време се поддържа невисок риск от предаване на ковид, написа РOLITICO.

Те обрисуват голям брой промени - някои места в самолетите ще остават свободни, ще се носят маски по време на полет, ще се допускат само  пътници до терминалите, ще се забранят опашки пред тоалетните на борда.

Европейската комисия издаде свои лични необятни рекомендации за пътешестване в сряда, само че прикани за взаимни старания на EASA и ECDC за създаване на характерни правила за въздушно пътешестване.

Документът предлага носенето на маски за лице по време на цялото пътешестване, а пасажерите да попълнят здравни въпросници и карти за местонахождение.

В насоките се споделя, че „ когато това е разрешено от пътническия товар, конфигурацията на кабината и условията за маса и баланс, самолетните компании би трябвало да обезпечават, доколкото е допустимо, физическо разстояние сред пасажерите “.

Въпреки че някои самолетни компании като Lufthansa и TAP Air Portugal са въвели такива политики за празни редове, множеството превозвачи са срещу, като настояват, че е неефективно и ще съсипе бизнеса им. 
Документът не показва какво разстояние сред пасажерите би трябвало да се съблюдава и прибавя предизвестие, че самолетните компании би трябвало да го вършат единствено в случай че могат.

Ако общественото разграничаване не е допустимо, " пасажерите и членовете на екипажа на борда на въздухоплавателно средство би трябвало да се придържат когато и да е към всички други превантивни ограничения, в това число хигиена на ръцете, дихателен етикет и носене на маска за лице ", се споделя в напътствията.

Насоките също предлагат да се оставят два реда празни, с цел да служат като спонтанна " зона за изолираност " за пасажери, които демонстрират признаци на COVID-19 на борда.

В тях се споделя още, че инспекциите на температурата  „ не са ефикасни или ефикасни за разкриване на COVID-19 или за закъснение или намаляване на пандемия “, добавяйки, че това е „ мярка с висока цена с ниска успеваемост “.

Те също по този начин отхвърлят концепцията за по този начин наречените паспорти за имунитет, които демонстрират, че пасажерите са без COVID-19, преди да могат да се качат. Мярката " не е подкрепена от съществуващите понастоящем научни знания ", се споделя в насоките, само че е допълнено, че и двата регулатора " наблюдават научните разработки и ще актуализират рекомендацията, когато е уместно ".

Ще има и промени на борда на самолетите.

" Авиокомпаниите би трябвало да вкарат ограничения, с цел да избегнат опашките от пасажери на пътеката  и за потребление на тоалетните ", се споделя в плана - политика, която Ryanair към този момент съобщи, че ще ползва.
Няма да има към този момент сбогувания и сълзи или щастливи посрещачи на летището.  " Достъпът до летищните пространства би трябвало да бъде стеснен до пасажери, членове на екипажа и личен състав ", се споделя в насоките, в случай че пасажерите с понижена пъргавина не се нуждаят от помощ.
 

Насоките не са наложителни, защото националните управляващи имат пълномощието да ползват политики за здраве и сигурност, само че Европейски Съюз се надява, че координираният метод би могъл да помогне за облекчение на регулаторната тежест за промишлеността и да спомогне за стимулиране на нейното възобновление.
 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР