Мерки за предотвратяване на инциденти, породени от тик-ток предизвикателства сред

...
Мерки за предотвратяване на инциденти, породени от тик-ток предизвикателства сред
Коментари Харесай

Лудост от TikTok! Деца лягат на пешеходни пътеки!

Мерки за попречване на произшествия, подбудени от тик-ток провокации измежду подрастващите подхваща Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново. От пресцентъра на МВР уточняват, че са предизвикани от изявления в интернет пространството на подрастващи, предизвикани от извънредно рискови игри в обществените мрежи – фотоси на деца, легнали върху пешеходни пътеки.

Зам.-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново комисар Христо Христов разясни, че още преди дни на всички патрулиращи служители на реда и районни инспектори е разпоредено да обръщат особено внимание на местата, които притеглят децата за сходни рискови прекарвания и при установени сходни случаи да реагират неотложно, както и да уведомяват съответното полицейско ръководство - дежурната част и контрольор детска педагогическа стая за взимане на следващо отношение.

" Само по себе си действието е нарушаване на Закона за придвижване по пътищата и планува административна глоба ", изясни ст. инсп. Галин Георгиев, шеф група „ Пътен надзор “ при Районно ръководство – Горна Оряховица.

Местната полиция приканва родителите да приказват се децата си, да им изясняват за заплахите, които ги дебнат в интернет, както и че сходни „ игри “ може да са привлекателни, само че последствията от тях не са по никакъв начин занимателни и остават контузии за цялостен живот, постоянно имат и необратими последствия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР