Мерки при извънредни ситуации предлага Европейската комисия, ако Брюксел и

...
Мерки при извънредни ситуации предлага Европейската комисия, ако Брюксел и
Коментари Харесай

Брюксел отвръща на Лондон със свои идеи

Мерки при изключителни обстановки предлага Европейската комисия, в случай че Брюксел и Лондон не реализиран съглашение до края на преходния интервал на 31 декември.

Европейска комисия съобщи, че предлага способи за отбягване на въздушни и сухопътни разстройства, в случай че Англия и Европейският съюз не съумеят да реализират съглашение за комерсиална договорка до края на тази година, както и едногодишна договорка за рибарството.

Комисията предлага краткотрайни правила за продължение на въздушните връзки за шест месеца, в случай че Лондон обезпечи същата опция. Предлага се също другите документи за сигурност на стоките при въздухоплаването да останат в действие без спиране.

Комисията също по този начин предлага опазване на пътните връзки за шест месеца, в случай че от английската страна бъдат обезпечени същите благоприятни условия. Европейска комисия предлага до края на идната година или до подписване на съглашение за риболова да се резервира досегашният достъп на корабите на Европейски Съюз и на Англия до рибните ресурси.

По отношение на риболова Европейска комисия съобщи, че предлага " правилник за основаване на подобаваща правна рамка до 31 декември 2021 година или до подписване на съглашение за лов на риба с Обединеното кралство на която и да е дата да бъде удължен реципрочния достъп на корабите на Европейски Съюз и Обединеното кралство във водите на всяка една от страните след 31 декември 2020 година

Междувременно Евронюз се базира на свои дипломатически източници от Европейски Съюз, съгласно които комерсиалните договаряния сред Европейски Съюз и Англия могат да продължат и след 13 декември.

Според информацията полемиките могат да продължат до 18 декември, като все пак ще остане задоволително време, с цел да може Европейският парламент да ратифицира възможната Брекзит договорка.

На извършената нощес вечеря английският министър председател Борис Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  се договориха, че до неделя (13 декември) би трябвало да вземат „ твърдо решение “ за бъдещето на комерсиалните договаряния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР