Меркел: Преговорите за Брекзит могат да приключат с провалГерманският канцлер

...
Меркел: Преговорите за Брекзит могат да приключат с провалГерманският канцлер
Коментари Харесай

Меркел: Преговорите за Брекзит могат да приключат с провал

Меркел: Преговорите за Брекзит могат да приключат с неуспех
Германският канцлер Ангела Меркел не изключи опцията от неуспех на договарянията сред Брюксел и Лондон за изискванията за излизане на Англия от Европейския съюз. Тя съобщи това във Франкфурт на Майн на събитие, проведено от „ Дойче Бьорзе “.

„ Не желаем тези договаряния да завършат с неуспех, само че не можем да изключим това изцяло “, сподели Меркел, представена от ДПА. „ Ще поставим всички старания за реализиране на резултат “, акцентира канцлерката.

„ Поставихме си за цел постигането на взаимно съгласие с Англия. Разбира се, тази цел би трябвало да бъде реализирана при изискване, че страната, която излиза от Европейски Съюз, не може да има същите права и отговорности, каквито имат членовете на Европейски Съюз “, означи Меркел.

В същото време тя акцентира, че немското държавно управление ще работи за укрепването на Франкфурт на Майн като финансов център на фона на Брекзит. „ Ще създадем всичко, с цел да подкрепим Хесен /провинцията, в която се намира Франкфурт на Майн – бел.ред./и да създадем привлекателни условия “, съобщи Меркел.

Официалните договаряния сред Лондон и Брюксел за изискванията, на които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни 2017 година в белгийската столица. Година по-рано на референдум 52% от британците се оповестиха срещу оставането на страната в Евросъюза. Преговорите за Брекзит би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което постигнатата договорка би трябвало да бъде утвърдена от Европейския парламент и Уестминстър. Самият Брекзит би трябвало да се състои на 29 март 2019 година, по-късно ще настъпи временен интервал до 31 декември 2020 година /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР