Мерил Стрийп e поредната холивудска звезда, която се включи в

...
Мерил Стрийп e поредната холивудска звезда, която се включи в
Коментари Харесай

Мерил Стрийп чете „Тръмпти Дъмпти искаше корона“

Мерил Стрийп e следващата холивудска звезда, която се включи в обществените четения на новата книга на Джон Литгоу „ Тръмпти Дъмпти искаше корона “ (по прилика с героя от " Алиса " ) в YouTube, заяви Си Ен Ен.

Актьорът Литгоу, у нас прочут най-много като извънземния Върховен пълководец Дик Соломон от комедийния сериал „ На посетители на третата планета “ и серийния палач Тринити от престъпния „ Декстър “, е печелил " Златен глобус "  (два пъти) и награди „ Еми " (три) и за двете функции, както и за превъплъщението си в Чърчил в „ Короната “. Но също така се изявява и като музикант, публицист и илюстратор. 

Миналата година Литгоу, автор на няколко детски поредици, написа книга, отдадена на президента Тръмп. За Тръмп се пишат най-често три вида книги - задълбочени разбори от уважавани публицисти, които се пробват да обяснят какво и за какво се случва в американската политика, изобличителни мемоари от родственици и някогашни сътрудници и ирония. Dumpty: The Age of Trump in Verse („ Дъмпти: Епохата на Тръмп в стихове “) е книга с лирика. Сатрична лирика, въодушевена от администрацията на Доналд Тръмп.

Стих по стих Литгоу води читателите през бурните последни няколко години в американската политика, през историята на президентството на Тръмп и смешни случки с негови сътрудници и чиновници. „ Съзнателно го назовавам „ президент шоумен “, тъй като той се оказа доста несръчен държавен служител - споделя създателят, - само че като шоумен е на още по-ниско равнище. Мисля, че при него всичко следва от неудържимия му вкус за внимание “.  Книгата, кояно е илюстрирана също от Литгоу, остана няколко седмици в челото на класацията с бестселъри на „ Ню Йорк Таймс “. 

Година по-късно създателят е подготвен с втора част от лирична-сатиричната поредност. Новото заглавие е Trumpty Dumpty Wanted A Crown („ Тръмпти Дъмпти искаше корона “). Като част от рекламната акция за книгата, която излиза на 19 октомври - най-подходящото време за президентска ирония е две седмици преди изборите — няколко познати на всички артисти започнаха да четат на части книгата в YouTube. Илюстрациите са добавени като анимации.

В първия епизод Литгоу чете самичък, във втория виждаме Мерил Стрийп, която президентът счита за доста надценена актриса, дружно с Алън Алда, Анет Бенинг и Глен Клоуз. Нататък се включват Самюъл Л. Джаксън, Джозеф Гордън-Левит, Упи Голбърг и други артисти и другари.

В „ Късното шоу “ на Стивън Колбер артистът изясни, че заради COVID-19 не можел да направи турне с книгата. Затова преди няколко месеца му хрумнала концепция: " Обадих се на моя другар режисьор Тим Ван Патен и със своя екип той създаде виртуалното студио, в които да запишем фрагментите от книга ".

Така се появил и клипът на Мерил Стрийп, която чете „ Кралят на тигрите “ (алегория на Тръмп). 

Актьорът знае - стиховете му няма да смъкват Доналд Тръмп, без значение какъв брой мъдро и смешно са написани. Литгоу се надява на друго - сбирката му от рими и илюстрации в сборника да осигури смях, малко зложелателство и малко облекчение и утешение за тези, които не желаят Тръмп да остане президент още 4 години в напрегнатите дни и седмици преди изборите на 3 ноември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР