Мерил Стрийп е една от най-известните актриси на нашето време.

...
Мерил Стрийп е една от най-известните актриси на нашето време.
Коментари Харесай

Мерил Стрийп: Как една трагедия може да те срещне с ЛЮБОВТА на живота ти

Мерил Стрийп е една от най-известните актриси на нашето време. Изглежда, че носителката на Оскар има всичко: брилянтна кариера, доста почитатели и любящ брак, издържал тестването на времето. Тя е със брачна половинка си към този момент 44 години и връзката им постоянно е показвана като образец за здрав и дългогодишен брак, който мъчно може да се откри, изключително в света на шоубизнеса. Но нещата не постоянно са били толкоз лесни за тази холивудска легенда. Само за 6 месеца Мерил Стрийп губи една огромна обич на живота си и среща бъдещия си брачен партньор.

Ето каква е историята на един от най-дългите бракове в Холивуд:



През 1976 година Стрийп среща артиста Джон Казале, когато двамата се явяват на прослушване за комедията “Мяра за мяра ” на Шекспир в Ню Йорк. Въпреки че тогава актрисата е на двадесет, а Казале с 14 години по-възрастен от нея, двамата незабавно се влюбват един в различен:

``Той не беше като никой, който в миналото съм срещала. Неговата човещина, любознанието му към хората и неговото съчувствие са нещата, които ме привлякоха “, споделя по-късно Стрийп.



Двойката прекарва 3 щастливи години дружно, като двамата вземат участие дружно в разнообразни филми, преди здравето на Казале ненадейно да стартира да се утежнява. Не след дълго, на 42-годишна възраст, той е диагностициран с рак на белия дроб. Малко по-късно на Казале беше препоръчана роля в „ Ловецът на елени “, която той одобри, макар че се усещаше слаб. Стрийп също реши да взе участие във кино лентата, единствено с цел да бъде покрай него.

След като разбра за положението му, студиото желае да откаже Казале от кино лентата, само че Стрийп заплашва, че ще напусне, в случай че го уволнят. През идващите 5 месеца Стрийп е до Казале, който по едно и също време снима филм и се подлага на лекуване за рака.



Театралният продуцент Джо Пап си спомня: „ Тя се грижеше за него, като че ли нямаше никой различен на Земята. Тя в никакъв случай не го е предавала в негово наличие или отвън него. Никога не допускаше, че той може да си отиде. Той знаеше, че умира, както умиращият човек го знае, само че тя му даде голяма вяра. ”

Джон Казале умира на 13 март 1978 година с Мерил Стрийп до него. Актрисата е толкоз съкрушена и смутена, че наподобява, че загубата ще провали кариерата й, както и персоналния й живот. Няколко месеца след нещастието Стрийп е принудена да се изнесе от жилището, който са споделяли.

Изправена пред мъчителния развой да опакова и изнася движимостите на Казале, тя вика брат си Хари на помощ. Хари води със себе си другар, скулптора Дон Гъмър, който по-късно ще стане брачен партньор на Стрийп.



Гъмър кани Стрийп да остане в жилището му, защото той би трябвало да бъде отвън града за пътешестване. Но почивката му беше прекратена заради пътен случай и когато се връща удома, с цел да се възвърне, той и Стрийп се влюбват и се женят през септември 1978 година И до момента в който ценеше 3-годишната си връзка с Казале, Стрийп не разреши нещастието да й попречи да продължи живота си, както в персонален, по този начин и в професионален проект.

През 1979 година актрисата е номинирана за „ Оскар “ за ролята си в „ Ловецът на елени “, само че в последна сметка печели премията на идната година за основна роля в „ Крамър против Крамър “. От този миг нататък, холивудската икона ще продължи да се появява допълнително от 70 кино лентата и да печели огромни награди за повече от 40 години в Холивуд.



Кариерата на Стрийп процъфтява, а персоналният й живот е също толкоз пълностоен. През 1983 година тя печели още една премия Оскар за избора на Софи и същата година Стрийп и Гъмър приветстват първото си дете: „ Това бебе е одобрителен ангажимент в много обезверени времена. Това е най-голямото нещо, което в миналото ми се е случвало “, споделя актрисата пред пресата. Гъмър и Стрийп имат 4 деца дружно, наследник и 3 дъщери. Всички дъщери следват стъпките на майка си, когато става въпрос за избор на кариера. 

Въпреки трагичните условия, които ги събраха, връзката на Гъмър и Стрийп прерасна в един от най-дългогодишните бракове в Холивуд: „ Не съм преодоляла гибелта на Джон, само че би трябвало да продължа да пребивавам и Дон ми сподели по какъв начин да върша това ”, призна преди време Стрийп в изявление.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР