Mercedes електрифицира своя луксозен седан. Това, което S-класата беше за

...
Mercedes електрифицира своя луксозен седан. Това, което S-класата беше за
Коментари Харесай

Един високотехнологичен шедьовър на Mercedes – EQS

Mercedes електрифицира своя първокласен седан. Това, което S-класата беше за моторите с вътрешно горене в марката, в този момент е EQS за електрическите й транспортни средства. Тествахме до каква степен първокласният електрически автомобил е безапелационен на процедура с разновидността EQS 580 4MATIC. Благодарение на своята образно специфична форма на тялото, EQS съумява да реализира коефициент на противодействие (стойност на Cd) от единствено 0,2, което го прави най-хубавият в своя клас.

Тук е обърнато внимание на всеки подробност - дръжките на вратите се спускат автоматизирано, долната част на купето е плоска, въздухозаборниците начело охлаждат електрическия мотор, спомагателните въздухозаборници се употребяват за аеродинамика и разрешават на въздуха да се плъзга около колата, а задния спойлер понижава турбуленцията на въздуха в задната част на автомобила. Красивите AMG 21-инчови джанти от лека сплав в дизайн с доста спици са усъвършенствани съгласно въздушното противодействие.



Със своята голяма батерия от 107,8 кВтч (нето), която е вградена в долната част на купето и по този метод обезпечава невисок център на тежестта, тревогата за пробега на критиците на електрическите транспортни средства би трябвало да остане в предишното. Обхватът на WLTP на EQS 580 4MATIC е посочен от компанията на 676 километра. Версията със единствено задно задвижване и малко по-малко мощ, покрива даже 780 километра пробег с едно зареждане.

Ще ви би трябвало много устойчивост,ако седите в колата толкоз дълго време едновременно, даже в случай че EQS има необикновено комфортни седалки. В действителния тест получихме резултат от 630 километра при разбъркан жанр на шофиране, разходът по азбучник би трябвало да е 18.2 - 21.1 кВтч/100 км, при нас беше близо - 22 кВтч/100 км.

До 200 кВт мощ може да се поеме от станцията за бързо зареждане с непрекъснат ток. Други електрически транспортни средства оферират малко повече тук, само че имат тази продуктивност единствено за малко време. Кривата на зареждане на EQS е усъвършенствана по подобен метод, че цялостната мощ може да продължи по-дълго. Добри 15 минути са задоволителни за малко прекъсване на зарядната станция, с цел да имате задоволително заряд за още 260 км. Кутията за домашна стена може да се зарежда с 22 или 11 кВт, след което са нужни пет или 10 часа, с цел да бъде EQS още веднъж изцяло зареден.



Mercedes е конфигурирал два синхронни електромотора с непрекъснати магнити, един на предната ос с мощ 140 квт/190 к.с. и един на задната ос с мощ 245 квт/333 к.с. Системната мощ от 385 квт/524 к.с., комбинирана с безумните 855 Нм въртящ миг, форсира 2585-килограмовия исполин с време на супер състезателен автомобил от 4,2 секунди от 0 - 100 км/ч, като оптималната скорост е лимитирана до 210 км/ч.

Благодарение на завиването на задните колела до 4,5 градуса, конфигурирано като стандарт в EQS 580, 5,22-метровото транспортно средство има диаментър на завой от единствено 11,9 метра, макар междуосието от 3,21 метра. Заради въздушното окачване, което също е инсталирано общоприетоо, се „ реем “ доста спокойни над улиците, досадните неравности тук са непозната дума.

Дигитална светлина с 2,6 милиона пиксела и автоматизирана функционалност дълги/къси светлини подсигуряват, че пътят постоянно е чудесно осветлен. Насрещният трафик не е омаян макар работещите дълги светлини. LED лента минава през цялата предница, а също по този начин има изцяло непрекъсната LED лента откъм гърба.

Вътре, необятният 141 сантиметра хиперекран незабавно притегля вниманието. Зад особено създаденото стъклено стъкло има три OLED екрана, всеки 12,3 инча за лидера и пасажера начело и голям 17,7 инча екран в информационно-развлекателната зона, който работи с най-новата версия на MBUX, предлага огромен брой варианти и започва бързо.

Можете да управлявате EQS посредством сензорния екран, да употребявате мултифункционалния волан или просто да употребявате гласовото ръководство, което приемаше всяка команда в теста без проблеми. Тъй като това е непрекъснато интензивно, може също да се случи да споменете името на марката в диалог и по-късно да стартира гласовото ръководство - това към момента може да бъде усъвършенствано. Това, което работеше добре, беше разпознаването дали лидерът или различен пасажер приказва, тук системата ги разграничава доста добре.

Благодарение на разнообразни акустични и изолационни оптимизации, интериорът е прелестно спокоен, в случай че не включите звуковата система Burmester - тук почитателите на hi-fi получават повече от задоволително за парите си. Обработката на интериорните материали (кожа, дърво, плат) е на най-високо равнище, пластмасата е непозната дума. Включена е забрадка за разчистване на огромния екран за унищожаване на пръстови отпечатъци и прахуляк.

Навигационната система е доста огромна, основният екран предлага функционалности за разширена действителност и да вземем за пример проектира стрелки в зрителното поле, в случай че би трябвало да обърнете. Системата за подкрепяне при паркиране дава 360-градусови изображения като остри като бръснач, предната камера се задейства на светофар, с цел да види положението в системата за инфотейнмънт - това понижава изкривяването на главата при manc светофарни системи. В тапите успяхме да се убедим в дейния помощник за разстояние, който можете просто да включите от кормилото. EQS може самостоятелно да следва транспортното средство начело.



За да бъде пътуването комфортно, всички седалки оферират варианти за отопление и вентилация и даже са вероятни масажни функционалности с топлинна обработка. Перфорираните седалки са доста комфортни, прикрепената възглавница в региона на врата обезпечава спомагателен комфорт. Панорамният стъклен покрив от две елементи може да се отваря и ролетната щора може да се затваря с гласова команда. Отзад пасажерите имат опция да ръководят функционалностите на транспортното средство посредством таблет в централната подпора, опцията за инсталиране на екран в гърба на предните седалки е алтернатива.

За свързване се употребяват модерни USB-C връзки, има три места за безжично зареждане на мобилни телефони и те могат да бъдат свързани посредством Android Auto или Apple CarPlay. Мястото за предпазване на дребни неща е в обилие, централната подпора е отворена в долната част и разрешава повече място за предпазване.

610 литра се побират в багажника, в случай че сгънете задната седалка, получавате даже 1770 литра. Само ниският потребен товар от 460 кг би могъл да попречи на покупките на едро тук. Трябва да внимавате какво транспортирате, при тестовия автомобил багажникът е облицован с бял плат, който може бързо да се изцапа. Между другото, под капака няма място за предпазване, тук е инсталиран HEPA филтър, който пропуща единствено филтриран въздух в интериора. Отстрани може да се отвори похлупак, с цел да се изпълни още веднъж водата за резервоара на чистачките.

Цената също е типична за Mercedes " S-Class " - който желае да изпита лукса на EQS би трябвало да е нахранил добре своята касичка. Базовият модел на EQS 580 4MATIC стартира от 139 479,90 евро, тестовият автомобил с друго особено съоръжение коства към Mercedes B-Class допълнително и е 177 310,00 евро.

Спецификации Mercedes EQS 580 4MATIC:

- Дължина / широчина / височина: 5,22 / 1,93 / 1,51 метра

- Двигатели: две синхронни с непрекъснат магнит (предна ос 140 кВт, задна ос 245 квт)

- Капацитет на батерията: 107,8 кВтч (нето)

- Мощност на системата: 385 кВт/524 к.с

- Трансмисия: автоматизирана

- Ускорение: от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди

- Максимална скорост: 210 км/ч

- Разход WLTP: 18.3 - 21.4 кВтч/100 км

- Емисии на C02: 0 г/км
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР