Mercedes-Benz оптимизира гамата си от търговски превозни средства на американския

...
Mercedes-Benz оптимизира гамата си от търговски превозни средства на американския
Коментари Харесай

Никой не купува вановете на Mercedes: два модела напускат пазара

Mercedes-Benz усъвършенства гамата си от търговски транспортни средства на американския пазар. Поради ниските продажби през третото тримесечие на 2023 година миниванът Metris (известен още като V-класа или Vito на други пазари) и бензиновите модификации Sprinter се стопират от продажба.

Производството на 2.0-литровия турбо четирицилиндров мотор, с който бяха оборудвани и двата модела, също ще бъде спряно. Дизеловият Sprinter ще продължи да се продава, защото съставлява 75 % от продажбите на модела. Metris/V-Klasse се употребява необятно в Съединени американски щати като пощенски ван - пощенската работа направи многогодишна поръчка за 30 000 микробуса през 2020 година и до момента в който Mercedes-Benz не достави цялостния брой транспортни средства, моделът ще остане в продажба.

Що се отнася до продажбите на дребно на модела, те не оправдават упованията на търговците. Предположенията са, че V-Klasse не се наложи заради размера си: по-малък от Ford Transit, само че по-голям от Transit Connect, тъй че не може да се конкурира с нито един от двама модела. Според един от дилърите, представен от изданието Drive, този модел като цяло не заслужава да носи трилъчева звезда на Mercedes-Benz, защото от качеството му остава още доста какво да се желае.

По-големият Sprinter се оправя по-добре, само че по-голямата част от клиентите избират дизеловата версия. Икономически неизгодно е да се създава двулитров бензинов турбо мотор, който също се инсталира и на V-класата, тъй че Mercedes-Benz ще се откаже от този елемент. Освен това през същото трето тримесечие на 2023 година се чака на пазара да навлезе електрическият Sprinter, който ще се трансформира в опция на дизела. Прогнозите са, че тази наклонност ще се придвижи и в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР