Mercedes-Benz обяви, че компанията провежда финални екстремни зимни изпитания на изцяло електрическия

...
Mercedes-Benz обяви, че компанията провежда
финални екстремни зимни изпитания на
изцяло електрическия
Коментари Харесай

Mercedes тества електрическото EQV в екстремни условия

Mercedes-Benz разгласи, че компанията провежда финални рискови зимни тествания на изцяло електрическия си пътнически превозвач EQV, а пазарното лансиране на автомобила е планувано да се случи през втората половина на тази година.

В продължение на няколко седмици, екипът на Mercedes-Benz е подложил електрическия автомобил EQV 300, определен от компанията като първия в света напълно електрически луксозен многофунционален автомобил в света, на изключително тежки тествания в Швеция, по време на които температурите са достигнали -30 градуса. Основен акцент по време на тестванията е било зареждането на батерията му, която от своя страна разполага с функционалност за бързо зареждане (при налична инфраструктура), позволяваща презареждането от 10 до 80% за около 45 минути.

Mercedes-Benz EQV 300 ще бъде стартиран на пазара в две версии на междуосието си (3200 мм и 3430 мм). Задвижването на предните колела се осъществява от електромотор с пикова мощ от 204 конски сили и въртящ момент от 362 Нм, батерийният блок на електромобила е с потенциал от 100 kWh (90 kWh използваеми), а свободният пробег е малко над 400 километра (NEDC лабораторен способ на замерване). Максималната скорост на движение на EQV 300 е 140 км/ч, само че при желание от страна на клиента може да бъде увеличена до 160 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР