Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието, изброяват експерти. Ако

...
Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието, изброяват експерти. Ако
Коментари Харесай

Менопауза: Фактори, които могат да влошат състоянието

Менопауза: Фактори, които могат да влошат положението, изброяват специалисти. Ако не желаете менопаузата да затрудни живота ви доста, по-добре е да се консултирате с вашите лекари. Те знаят тъкмо рецептите по какъв начин да преживеете този интервал с минимум загуби. Може би вие самите сте отговорни, че менопаузата протича мъчно?

Ако не желаете менопаузата да усложнява живота ви, по-добре е да потърсите съвет от експерти, които ще предложат разновидности по какъв начин да преживеете този интервал с минимум загуби.

Нека си признаем, менопаузата е стадий от живота, който плаши доста дами. Повечето дами считат, че менопаузата постоянно е сложна. Мъжете не могат да схванат този боязън. В последна сметка, те могат да водят пълностоен и деен полов живот до последния ден от живота си. В същото време, дамите са изправени пред избрани ограничавания. Техният полов живот след 50 години може да донесе дискомфорт.

Сега има доста информация за хормоналните промени и проблемите, свързани с менопаузата. Ето за какво, би било необичайно да се паникьосвате и да мислите, че менопаузата е сложна. Едно нещо обаче си коства да запомните. Можете да водите естествен живот след менопаузата. Въпреки че от време на време ние самите изостряме отрицателните резултати, които я съпътстват

Не се плашете от слуховете, тъй като от тях менопаузата ви може да протече по-трудно. Ето за какво, по-долу ще ви кажем по какъв начин да избегнете неща, които единствено ще усложнят този значим стадий от живота на всяка жена.

И по този начин, факторите, които могат да влошат резултатите от менопаузата, са:

Вие сами предписвате медикаментите си

И кой може да ви вини за това? Да, стартирате да усещате приливите и е напълно разумно да се вслушвате в препоръките на други хора и в интернет. Северноамериканското общество за проучване на менопаузата обаче, неотдавна организира изследване по тази тематика. В резултат на това беше маркирано, че към 53% от интервюираните дами споделят, че са пробвали всички налични средства. От витамини и билкови добавки, до акупунктура или масаж.

Жените били подготвени да употребяват всичко, с цел да се оправят с горещите талази, безпокойството, болката, умората и други неприятни признаци на менопаузата. Най-често това са естествени или различни лечения.

Има обаче, един проблем. Няма метод да разберете какво тъкмо приемате. Тези добавки нормално не се контролират по същия метод като медикаментите. Тяхното качество зависи единствено от честността на производителя. Ако употребявате 100% натурални артикули, няма риск (освен в случаите на алергии). Въпреки това, в случай че употребявате някакви хранителни добавки, може да получите непредвидени затруднения.

Това въобще не значи, че такива средства не могат да управляват горещите талази. Проблемът е, че приемате артикули, които съдържат химикали, за които може даже да не подозирате.

Ако планирате да употребявате някакво естествено средство, уверете се, че съставът му е натурален. Затова е най-добре да си събирате билки сами или да ги купите от билкова аптека. Например, те могат да бъдат пресни или сушени. Можете даже сами да отглеждате някои растения.

Трудна ли е менопаузата? Спазвате ли главните насоки?

Колко часа спа нощес? Колко вода пиете дневно? Какво е вашето равнище на стрес сега? В тези общи рекомендации няма нищо автентично. Яжте повече зеленчуци, спете добре и отделете време за отмора. Следвайте тези препоръки и в никакъв случай няма да изпитате сложна менопауза.

Ако към този момент сте достигнали възрастта, когато менопаузата е на път да стартира, би трябвало да се подготвите за това. Опитайте се да достигнете идеалното си тегло и бъдете деликатни към признаците. Когато това се случи, свържете се с вашия доктор и попитайте какво би трябвало да извършите.

Някои дами се усещат малко неудобно от това. Или имат вяра, че лекарят несъмнено ще им предпише хормони. Истината е, че има доста повече благоприятни условия за помощ. Вашият доктор може да вземем за пример, да ви предложи да увеличите приема на избрани храни или да спите повече. Вслушайте се в препоръките му. Никога не е късно да станете по-активни и да започнете да се грижите за храненето си.

Ако до момента сте избягвали упражненията, започнете да се разхождате в парка покрай дома си за 30 до 40 минути. След това можете да се запишете да вземем за пример на курсове по танци. Що се отнася до диетата, няма нищо по-добро от плодовете и зеленчуците. Изберете от тези съществени артикули:

натурално кисело мляко

сезонни зеленчуци (някои от които можете да отгледате сами, в случай че имате градина) сезонни плодове зърнени и пълнозърнести храни (овес, амарант и др.)

Не търсите други възможности

Вие сте от тези, които са се разочаровали от методите за лекуване на „ горещи талази “? В този случай би трябвало да знаете, че хормоналната терапия е най-хубавият вид за облекчение на горещи талази при менопауза. Струва си да обсъдите това с вашия доктор. Той ще оцени вашия случай самостоятелно. В резултат на това ще получите лекуване, което ще ви помогне да бъдете по-спокойни през този интервал.

Възможностите обаче не свършват дотук. Винаги можете да се обърнете към различен експерт, в случай че смятате, че препоръчаният проект за лекуване е прекомерно нападателен.

Отказвате се от интимността

Къде написа, че няма фамилиарност след менопаузата? Сега, когато децата са пораснали и живеят надалеч от вкъщи, е време да възобновите половата си връзка с колегата. Няма какво друго да ви лимитира. Най-накрая сте сами!

Важно е да запомните, че интимността по време на менопаузата е освен допустима, само че може да бъде също толкоз прелестен, колкото и преди. А може би даже повече. Вече не е нужно да се тревожите за проблеми като нежелана бременност. От друга страна, връзката с колегата ви е по-дълбока отвсякога. Възползвайте се от опцията да експериментирате. Отидете на отмора и пробвайте нови неща. Поглезете се. Ще видите, че менопаузата не значи, че би трябвало да спрете да се наслаждавате на живота.

Менопаузата не е краят. Сериозно, менопаузата не значи, че животът ви е завършил. Вие сами обаче, можете да влошите ситуацията си на този стадий от живота, като вземете неверни решения. Спрете да търсите решения в интернет и се консултирайте с лекарите си. Те доста по-добре знаят какво да вършат.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР