Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау каза, че трансформацията на тима

...
Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау каза, че трансформацията на тима
Коментари Харесай

Еди Хау: Възходът ни се дължи на новите попълнения

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау сподели, че трансформацията на отбора се дължи значително на четиримата играчи, които бяха привлечени през зимния трансферен прозорец.

"Свраките " дълго време бяха в дъното на таблицата, само че след идването на бранителите Киърън Трипиър и Дан Бърн, халфа Бруно Гимараеш и нападателя Крис Ууд вършат впечатляващ напредък. В последните осем мача повече точки от тях са взели само борещите се за купата Манчестър Сити и Ливърпул, както и Арсенал, а с победа при гостуването на Саутхямптън в четвъртък Нюкасъл ще успее да се отдалечи на 10 точки от зоната на изпадащите.

Специални похвали Хау изрече към тарана Ууд, въпреки и новозеландецът към момента да търси първия си гол за клуба.

"Той се показва необикновено от идването си при нас. Той прави доста неща, които хората нормално не виждат. Но неговите дейности имат трагичен резултат върху целия тим. Той ни разрешава да печелим топката в доста разнообразни обстановки ", уточни Хау.

Мениджърът добави, че с новите играчи е доста по-лесно да се изнася топката с подавания, вместо да се разчита на дълги пасове към звездата Алан Сен-Максимен, който да би трябвало да се оправя самичък с всичко. Това се дължи от елементи и на усъвършенстваната форма на централния бранител Фабиан Шер и халфа Джо Уилок, които в последните мачове също си извоюваха статут на твърди титуляри.

"Намираме се в серия, която не ми разрешава да върша огромни промени. Преди тимът нямаше темп, тъй че в този момент, когато го намерихме, не ми се желае да го нарушавам. Това обаче не значи, че нямам доверие в качествата на играчите, които остават на пейката. Това е доста значимо. Всеки от тях може да изиграе основна роля в бъдеще. Но за мен в този момент е значимо това, което прави тук и в този момент ", приключи Хау.

Нюкасъл е на 14-о място във Висшата лига с 28 точки от 26 мача, а Саутхямптън е девети с 35 точки, само че и мач повече.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР