Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази доста изненадващо мнение

...
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази доста изненадващо мнение
Коментари Харесай

Гуардиола: Не знам дали е удачно мачовете от Висшата лига да се състоят

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази много изненадващо мнение на фона на влошаващата се обстановка с COVID-19 в Европа и втората национална карантина, която бе оповестена в Англия, Франция и Германия, въпреки и в последната да има някои облекчения спрямо първите две. Испанският ментор сложи под въпрос нуждата футбола да бъде изключение, откакто Премиър лийг получи особено позволение да продължи с мачовете, макар наложените рестрикции.

“Трудно е. Разбирам, че министър-председателят трябваше да вземе това решение, тъй като обстановката се утежнява. Същото се случва и в Испания, Германия, Франция. Вирусът към момента е тук и хората би трябвало да останат мощни. Футболът не може да бъде изключение от протичащото. Ако би трябвало да играем, ще играем, само че не желаеме да сме разнообразни от останалата част на обществото, когато заведения за хранене и всичко останало затваря. Това е решение, в която аз нямам думата. Искам да съм в сигурност, както фамилията ми, приятелите ми, цяла Англия, както и всички останали, само че не знам за момента,” декларира някогашният управител на Барселона.

След това той се обърна към хората, като ги прикани да съблюдават ограниченията и да вършат това, което управляващите им споделят.

“Това не е смешка. Ако ни споделят да си останем у дома, ще си останем, Ако ни кажат да не го вършим, тогава няма. Просто не е почтено половината от обществото да прави това, което му споделя министър-председателят, а останалите да си вършат каквото си желаят. Трябва да сме съзнателни, обстановката е сложна. Ако би трябвало да спрем, ще спрем. Ако би трябвало да играем, тъй като ни споделят, че е добре за обществото или нещо друго, то тогава просто ще бъдем деликатни, тъй като живеем в рискова обстановка,” с което приключи коментара си по тематиката Джосеп Гуардиола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР