Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс няма съмнения, че бившият

...
Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс няма съмнения, че бившият
Коментари Харесай

Брендън Роджърс: Тиърни в Арсенал? Дайте му време и гледайте какво става

Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс няма подозрения, че някогашният му състезател в Селтик – Киърън Тиърни, ще жъне огромни триумфи, откакто се утвърди в Арсенал.

Идната събота на „ Кинг Пауър Стейдиъм” Роджърс и Тиърни ще се опълчват едни против различен, а това ще е първа среща за двамата, откакто северноирландският управител напусна Селтик за Лестър през миналия февруари.

„ Като състезател, още от първата седмица, в която го видях, разбрах, че той има огромни качества. От този миг той се справяше брилянтно. Стана по-силен, по-мощен, доста е нападателен. Работи доста крепко, а това е душeвност на доста интелигентен състезател. Скот Браун беше превъзходен капитан, а Тиърни искаше да бъде като него. Всеки ден на подготовка беше доста фокусиран. Обичаше доста Селтик, почитателите на клуба, а те му имаха вяра безвъзвратно”, разяснява Роджърс.

„ Фантастичен състезател е. Беше и капитан в няколко мача при мен. Страхотно момче, доста самоуверено. Пожелавам му всичко най-добро”.

Арсенал притегли крайния защитник през миналото лято, а по-късно стана ясно, че лондонският тим е следил изявите на играча в последните три години.

„ Още до момента в който бях в Селтик, шефовете ми споделяха, че е допустимо Тиърни да поеме към Арсенал. Селтик не искаше да го продава, а и не бързаше, тъй че остана още време. Говорих с шефа Петер Лоуел по този случай. После отидох при Киърън и му споделих, че желая от него да остане и да помогне на тима. Имаше огромна връзка с клуба, подписа нов контракт и остана до лятото. После отиде в Арсенал, където е огромна конкуренцията за игра. Трябваше му време да се настрой. Отиде от един огромен град в различен. Остани фамилията си и приятелите в Глазгоу, тъй че му трябваше време. Нямам подозрения за него, че ще се нагоди по страховит метод в техния отбор”, приказва още някогашният управител на Ливърпул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР