Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че любовта на феновете

...
Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че любовта на феновете
Коментари Харесай

Артета за Хаверц: Има огромно влияние върху отбора

Мениджърът на Арсенал Микел Артета има вяра, че любовта на почитателите се усеща от Кай Хаверц и тя му оказва помощ да държи на високо равнище спортната си форма.

Хаверц се приспособява много постепенно в състава на артилеристите след идването си от Челси, само че в последно време демонстрира неизменност - 5 гола и 4 асистенции в 7-те мача през март и април.
 В Байерн не са оптимисти преди мача с Арсенал
В Байерн не са оптимисти преди мача с Арсенал

Ето за какво

24-годишният Хаверц беше съществена фигура при триумфа с 3:0 над Брайтън през уикенда, а топчиите към този момент са на върха във Висшата лига, въпреки и по голова разлика над Ливърпул.

Той удвои преднината след ранна дузпа на Букайо Сака за 1:0, а най-после подаде и на Леандро Тросар за крайния резултат. И до момента в който първите два тима са с по 71 точки, третият в борбата за купата е Манчестър Сити със 70.

" Той сигурно има голямо въздействие върху тима ", сподели Артета. " Мисля, че цялостното му показване е в действителност положително и в този момент цифрите му във връзка с приноса за нашите голове са фактически високи. И задачата е да поддържа това равнище.

Мисля, че има и няколко фантастични играчи към него. Опитахме се да му създадем вярната среда, което аз считам за доста значимо за всеки състезател. Дадохме му убеденост, уповавам се да сме му дали и любовта, от която се нуждае ".

Юношата на Алемания (Аахен) вкара единствено един гол и подаде за още един в първите си 19 мача с екипа на Арсенал във всички шампионати и подозренията към правилността на прехвърлянето започнаха да се прокрадват. Но сега статистиката му е 9 гола в 23 срещи като титуляр, а в допълнение е направил и пет завършващи паса, което го прави доста потребен централен нападател.

" Мисля, че има уважението от всички в съблекалнята, а считам, че и от нашите последователи към този момент. Много футболисти считат, че знаят къде би трябвало да играят и имат свои визии по въпроса. Но ние се съобразяваме с всичко. Гледаме по какъв начин се развиват връзките и взаимоотношението сред хората на терена, изясни Артета.

" И считам, че сега Кай се носи на силата на ентусиазма и се усеща в действителност удобно там. Останалата част от отбора се усеща удобно с него там и нещата се случват някак естествено ", добави испанският треньор.
 Нойер е под въпрос и за мача с Арсенал
Нойер е под въпрос и за мача с Арсенал

Вижте детайлности

Арсенал се бори за първа купа от 20 години насам, а Брайтън имаше до оня ден серия от 12 следващи мача без проваляне. Но класата на Арсенал се оказа прекомерно висока за отбора от южния бряг.

" Тази победа ни дава още повече убеденост. Така е, тъй като тук е в действителност, в действителност мъчно място, с цел да спечелиш. А метода, по който го направихме, беше страховит. Надявам се да продължим по този начин и по-нататък ", приключи експертът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР