Меморандумът, предлаган от ПП-ДБ, е позор за тях и много

...
Меморандумът, предлаган от ПП-ДБ, е позор за тях и много
Коментари Харесай

Меморандумът на ПП-ДБ е позор, изходът е избори

Меморандумът, предлаган от ПП-ДБ, е срам за тях и доста гласовит пестник за Бойко Борисов, съобщи през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя разяснява показания ден по-рано " Меморандум по отношение на продължение на промените в региона на ефикасното ръководство, правораздаването, битката с корупцията и сигурността в интервала март 2024 година - декември 2024 година " на ПП-ДБ, препоръчан за сключване на ГЕРБ-СДС. При представянето на документа съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че в случай че тази визия за целите на страната до края на 2024 година не бъде призната от сътрудниците им, те оферират да се отиде на избори 2 в 1 - парламентарни и европейски.  
Според позицията на Корнелия НИнова партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, арестуваха Борисов и щяха да сменят модела на ръководство, в този момент оферират същия модел и на Борисов - 50 % от страната.
По думите на Нинова меморандумът е признание, че сглобката съществува само, с цел да разпределя постове. " Тези хора се събраха, с цел да си разпределят страната и да я овладеят през регулатори и Висш правосъден съвет, ето го доказателството - документално ", уточни Нинова. Относно регулаторите Нинова разяснява, че в тях не би трябвало да има политически фигури, с цел да са самостоятелни, защото те управляват цялата стопанска система и всички публични връзки.
" Ако въобще ГЕРБ седнат на договаряния по този меморандум, значи, че той е " сложил на колене " партията си пред ПП-ДБ. Единственият излаз от тази обстановка е избори две в едно ", безапелационна е Нинова.
По-късно Бойко Борисов съобщи, че не е получил и чел меморандума. " От това което са написали, изборите 2 в 1 са безспорен свършек на тази некоалиция. Искат да поделим страната на две. Да си разделим 50 на 50 всичко. Това не е задоволително за ГЕРБ. Няма да отстъпим за външно ", безапелационен бе той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР