Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за

...
Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, за
Коментари Харесай

Петков: Меморандумът не е ултиматум, предлагаме да стигнем до разбирателство

Меморандумът не е ултиматум към ГЕРБ, а отворена позиция, с цел да стигнем до съгласие. Това сподели пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков. 
Прочетете още
Той съобщи, че не желаят да са във властта непременно, а единствено в случай че продължат промените.

„ Целият български народ и външните ни сътрудници чакат България да стане институционална страна и да имаме институции, които да пазят публичния интерес, без значение от това кой е мощният на деня ”, добави Петков.

Той акцентира, че е приел рецензията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази заран разяснява, че не разполага с меморандума и добави, че през днешния ден е бил изпратен до заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

" Не става дума за никакъв подарък или за " делкане " на регулаторите, както се чува ", разяснява Петков. Той изясни, че в текста на оферти меморандум се споделя ясно, че страните се отхвърлят от лъчение на претенденти с ослепителен политически профил.

" Призоваваме и Борисов да има тази храброст - заедно да създадем по този начин, че регулаторите да бъдат изпълнени с самостоятелни хора, хора, които са минали инспекция за интегритет, които не са политически оцветени. Разпределението на регулаторите на половина (между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) подсигурява равнопоставеността, както и че двете страни ще имат право на несъгласие и няма да има превес ", добави съпредседателят на Политическа партия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР