МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — На 43 Рохан Бопана стана най-възрастният

...
МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — На 43 Рохан Бопана стана най-възрастният
Коментари Харесай

Бопана спечели титлата на двойки на Откритото първенство на Австралия за мъже на 43 години, което е рекорд в Оупън ерата

МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — На 43 Рохан Бопана стана най-възрастният мъж, печелил купа на двойки от Големия шлем в Оупън ерата когато комбинира с Мат Ебдън в събота за победа със 7-6 (0), 7-5 над Симоне Болели и Андреа Вавасори на финала на Australian Open.

Това беше първата му огромна купа на двойки при мъжете — той завоюва купата на смесени двойки на Ролан Гарос през 2017 година - и пристигна в 61-ия си опит и с 19-ия си сътрудник. Това беше неговият 17-ти Открито състезание на Австралия, а Ебдън беше неговият 12-ти сътрудник в Мелбърн Парк.

„ Определено би трябвало да знаете на какъв брой години съм “, сподели Бопана на тълпата в Rod Laver Arena. „ Промених го малко, споделям, че съм на равнище 43, а не на 43 години в този момент! “

Бопана и Ебдън, на обща възраст от 79 години, ще оглавят класацията идната седмица и ще станат най-старата двойка номер 1 в историята на тениса.

На 43 години и 329 дни, Бопана е най-възрастният с три години, който печели мъжки шампионат на двойки в Open era.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР