Мексико е в цивилизационна криза. За период от около 10

...
Мексико е в цивилизационна криза. За период от около 10
Коментари Харесай

Мексико е в цивилизационна криза - 250 000 убити и 37 000 изчезнали

Мексико е в цивилизационна рецесия . За интервал от към 10 година са убити 250 000 души, а 37 400 са безследно изчезнали , написа вестник " Уолстрийт джърнъл " в репортаж.

37 400 души в Мексико са категоризирани като " изчезнали " от държавното управление. Вярва се, че множеството са мъртви, жертви на насилието в страната, което е довело до гибелта на повече от 250 000 души от 2006 година Повече от 26 души на 100 000 са жертви на ликвидиране в Мексико - пет пъти повече от Съединени американски щати. Тъй като изчезналите публично не се считат от управляващите за починали, евентуално броят на убитите е по-висок.

Убийствата в Мексико се усилват с всяка минала година. През предходната година 5 500 души са изчезнали спрямо 3 400 през 2015 година Отчетен е растеж на убийствата с още 18% за тази година до септември.

Семействата на жертвите, най-вече майки, провеждат групи за търсене.

Изчезналият, или на испански Desaparecidos, се е трансформирало в смразяваща част от речника на Латинска Америка по време на Студената война, когато силите за сигурност отвличаха, убиваха и разчленяваха телата на десетки хиляди леви, както и цивилни, поддръжници на левите хрумвания.

Най-известният случай е " Мръсната война " в Аржентина , където минимум 10 000 души са изчезнали от 1976 до 1983 година

Мексико води по-малка война против марксистите през 70-те година на XX век. Според държавна комисия за отбрана на правата на индивида 532 души са изчезнали, а минимум 275 са екзекутирани от управляващите.

Но в този момент ужасът в Мексико е по-голям и по-комплексен. Много от изчезналите през последните години са жертви на насилието сред незаконни организации , които се борят за надзор над коридорите за наркотрафик и други доходоносни способи като изнудване, похищение и кражба на гориво от тръби, което постоянно става благодарение на полицията.

" В Мексико има рецесия на цивилизацията ", сподели Хавиер Сицилия, стихотворец и бранител на жертвите, чиито наследник е погубен през 2011 година " Това е дяволско - невиждана перверзност да изчезват човешки същества и всяка диря от тях да бъде изтривана от света ", акцентира Сицилия.

Травмата от безследно изчезналите в Мексико е открита рана в душeвността на страната.

От 2007 година повече от 1 300 гроба са открити . Според проверяващи публицисти данните на държавното управление са прекомерно занижени. Групата твърди, че от 2006 до 2016 година минимум 1 968 гроба са открити.

Въпреки че множеството жертви са млади, мъже и небогати, всеки може да изчезне в Мексико. Мигрантите от Централна Америка, които нелегално се пробват да влязат в Съединени американски щати, са цел.

Никой не знае какъв брой тъкмо са изчезналите мексиканци . Семействата на жертви, външни специалисти и управляващите са на мнение, че броят на изчезналите е доста по-висок от формалните данни. Смята се, че единствено четири на 10 случая се оповестяват на управляващите . Основната причина да не се оповестява е страхът от възмездие, защото правосъдните управляващи, полицията и локалната власт са свързани с незаконните организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР