Мексиканското министерство на финансите съобщи, че е блокирало банковите сметки

...
Мексиканското министерство на финансите съобщи, че е блокирало банковите сметки
Коментари Харесай

Мексико затяга мерките срещу миграцията с надеждата да избегне американски мита

Мексиканското министерство на финансите заяви, че е блокирало банковите сметки на 26 души поради хипотетичното им присъединяване в трафик на хора, съобщи Ройтерс.

Мексико ускорява строгите ограничения за битка с незаконната миграция под възходящия напън от страна на американския президент Доналд Тръмп. Той заплаши предходната седмица да наложи на 10 юни 5-процентни мита върху целия мексикански експорт към Съединени американски щати и тези мита да порастват с по 5 % всеки месец, до момента в който не доближат 25 %.

Мексико изпрати делегация във Вашингтон в опит да избегне митата. Според мексикански източник, осведомен с хода на договарянията, Съединени американски щати са предложили да депортират в Мексико незаконните мигранти от Гватемала. Мексиканците са предложили да изпратят 6000 души от националната си армия, с цел да подсигурят южната граница с Гватемала и да сдържат притока от мигранти.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи, че е обнадежден от новите оферти на Мексико, само че че те са незадоволителни и че идната седмица евентуално ще бъдат наложени мита, съобщи ДПА.

" На този стадий митата ще бъдат наложени в понеделник. Много ясно го казахме на мексиканската делегация. Преговорите ще продължат през идващите дни. Надеждата ни е, че Мексико ще откликне ", сподели Пенс в Пенсилвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР