Мексиканският външен министър Марсело Ебрард заяви във вторник, че страната

...
Мексиканският външен министър Марсело Ебрард заяви във вторник, че страната
Коментари Харесай

Мексико се надява да предотврати вдигането на митата от страна на САЩ

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард съобщи във вторник, че страната му евентуално ще успее да убеди Съединени американски щати по време на договарянията тази седмица да не постановат митнически цени за всички артикули, внасяни от Мексико, оповестява БНР.

" Преговорите са 80% в интерес на Мексико ", уточни Ебрард по време на конференция. " Това, което Мексико би трябвало да направи и това, което вършим, е да се подготвим, като имаше и тактика за това по какъв начин можем да съществуваме при от време на време непредвидими условия ", добави той.

През предходната седмица американският президент Доналд Тръмп заплаши да наложи цени от 5% за целия импорт от Мексико, започвайки от 10-и юни, в случай че южната съседка на Съединените щати не предприеме дейности за прекъсване на противозаконната имиграция в Съединени американски щати. Последва изявление на Ебрард, в което той предизвести, че евентуалното въвеждане на цени може да се окаже " контрапродуктивно " за Съединени американски щати.

Междувременно и президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор също изрази оптимизъм за реализиране на съглашение пред заложения от Тръмп краен период на 10-и юни. Според него диалозите със Съединени американски щати вървят добра, като има сигнали, че американските управляващи желаят да се стигне до договорка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР