Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че е поканил

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че е поканил
Коментари Харесай

Мексиканският президент покани роднини на Асандж, Чавес и ЧеГевара на Деня на независимостта

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че е поканил роднините на Джулиан Асандж, Че Гевара и Уго Чавес да участват на честванията във връзка Деня на независимостта на страната му, който се пада на 16 септември, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мексикански президент сподели, че някогашните президенти на Боливия и Уругвай Ево Моралес и Хосе Мухика също са били поканени, както и родственици на Нелсън Мандела и на водача за гражданските права в Съединените щати Мартин Лутър Кинг. По време на конференция Обрадор заяви листата с имената на гостите, само че не удостовери тяхното наличие.

Лопес Обрадор се пробва да извоюва водеща роля за Мексико в Латинска Америка, като осъжда икономическото ембарго на Съединените щати, наложено против комунистическото ръководство в Куба, и демонстрира взаимност към държавните управления на Аржентина, Чили, Перу, Боливия и Венецуела.

Покойният аржентински и кубински бунтовник Че Гевара и някогашният венецуелски президент Уго Чавес, който умря през 2013 година, са емблематични фигури за левицата в Латинска Америка, напомня Ройтерс.

Мексиканският президент предложи и леговище на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж, който е изправен пред допустима екстрадиция от Англия в Съединените щати, където е упрекван поради издание на секретни документи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР