Мексиканският наркобос Ел Чапо - Хоакин Гусман, беше признат за

...
Мексиканският наркобос Ел Чапо - Хоакин Гусман, беше признат за
Коментари Харесай

Американски съд призна Ел Чапо за виновен за наркотрафик

Мексиканският наркобос " Ел Чапо " - Хоакин Гусман, беше приет за отговорен от федерален съд в Ню Йорк по всички 10 обвинявания по време на процеса за наркотрафик. 61-годишният Гусман беше упрекнат за разпространяване на кокаин и хероин, нелегално владение и търговия с оръжие, както и пране на пари.
Съдебното жури прочете решението си пред препълнената зала в Бруклин след развой, траял 11 месеца. Наркобосът не сподели никаква страст откакто чу, че е приет за отговорен, съобщи БГНЕС. След като журито излезе от стаята, той и брачната половинка му Ема Коронел Айспуро, сложиха ръцете си на сърцата си и си дадоха знак с палеца един на различен.
Съдът занапред би трябвало да произнесе каква тъкмо е присъдата - на 25 юни, само че при тези условия той най-вероятно ще получи пожизнен затвор, пишат американски медии.
Гусман беше задържан през януари 2016 година, откакто 5 месеца по-рано избяга от затвор в Мексико през особено прокопан тунел.
В Мексико той е упрекнат, че стои зад всесилен наркокартел, който съгласно прокурорите, е най-големият снабдител на опиати за Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР