Мексико обеща да създаде контролно-пропускателни пунктове, за да „разубеждават“ мигрантите да скачат с товарни влакове до границата със САЩ

...
Мексиканските служители обещаха да създадат контролно-пропускателни пунктове, за да разубеждават“
Коментари Харесай

Мексиканските служители обещаха да създадат контролно-пропускателни пунктове, за да „разубеждават“ мигрантите да скачат на товарни влакове до границата на САЩ

От Асошиейтед прес, 22 септември 2023 г., 22:49 ч. Имиграционни служители се срещнаха с представител на митническата и гранична служба на САЩ в граничния град Сиудад Хуарес.

Толкова много мигранти се качват във влаковете, че най-голямата железопътна компания в Мексико съобщи по-рано тази седмица, че преустановява движението на 60 товарни влака поради опасения за безопасността, позовавайки се на серия от наранявания и смъртни случаи.

Националният имиграционен институт на Мексико не каза къде ще бъдат установени контролно-пропускателните пунктове или как мигрантите ще бъдат разубедени или задържани. През 2014 г. мексиканските власти за кратко спираха влаковете, за да изтеглят мигрантите, но не беше ясно дали правителството планира да възобнови нападенията.

Институтът каза, че Служителите са задържали около 9 000 мигранти на ден този месец, което е значително увеличение спрямо средното дневно около 6 125 през първите осем месеца на годината. В него се казва, че Мексико е задържало 1,47 милиона мигранти досега тази година и е депортирало 788 089 от тях.

Мексикански служители казаха, че ще разговарят с правителствата на Венецуела, Бразилия, Никарагуа, Колумбия и Куба, за да гарантират, че ще приемат полети за депортиране.

Имиграционната агенция каза, че мексиканската железопътна линия Ferromex ще бъде част от плана за сигурност. Ferromex каза в изявление във вторник, че е наредил временно спиране на 60 влака, превозващи товари, поради около „половин дузина жалко случаи на наранявания или смърт“ сред мигранти, прескачащи товарни вагони.

„Има значително увеличение на броя на мигрантите през последните дни“, каза Ferromex, добавяйки, че спира влаковете, „за да защити физическата безопасност на мигрантите.“

Митническата и гранична служба обяви тази седмица, че толкова много мигранти са се появили в граничния град на Тексас Ийгъл Пас, че затваря международен железопътен прелез там, който свързва Пиедрас Неграс, Мексико.

Union Pacific Railroad Co. каза, че релсите ще бъдат отворени отново в полунощ в събота, добавяйки, че приблизително 2400 железопътни вагона остават неспособни да се движат от двете страни на границата.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР