Мексиканската кухня, позната с масовата употреба на продукти като боб,

...
Мексиканската кухня, позната с масовата употреба на продукти като боб,
Коментари Харесай

Пригответе лесно кесадияс у дома!

Мексиканската кухня, позната с всеобщата приложимост на артикули като фасул, царевица, чили чушки, всевъзможни плодове и зeленчуци, комбинирани ловко с ароматни подправки, е измежду най-разпространените освен в Америка, само че и в цяла Европа.

Надали има човек, който да не е опитвал или най-малко чувал за текс-мекс кухнята, за другите мексикански рибни специалитети, обичайното гуакамоле и най-много питките, познати като тортиляс. Последните са се трансформирали в емблематични за мексиканската кухня, като измежду тях изключително желани са така наречен кесадияс.

Кесадияс съставляват тортиляс с сходен на самун усет, които се пълнят със сирене и пържена наденица с яйца. Именно тогава получават името кесадияс. По-популярно е приготвянето им с царевично брашно, само че в северните елементи на страната се избира нерафинираното пшенично брашно.

Плънката се подготвя елементарно, самите тортила питки също, тъй че можете умерено да се научите да вършиме кесадия в домашни условия. Ето я обичайна рецепта за подготвяне на кесадияс, като в случай че не разполагате с царевично брашно, можете умерено да го замените с пшенично.

Необходими артикули: 500 г царевично брашно, 1 ч.л. сол, 3 с.л. олио, 3 с.л. масло, 130 мл вода, 250 г сирене, 150 г наденица, 1 глава кромид лук, 5 яйца

Начин на подготвяне: В купа се смесват брашното и маслото и последователно стартира да се долива вода, до момента в който се получи еластично тесто. Водата е към 130 мл, само че в случай че е належащо, можете да добавите още. Целта е да разполагате с елементарно за моделиране тесто. Оставяте го да престои покрито с фолио за 30-40 мин.

 Кесадии

След това го разделяте на 20 дребни топчета, огромни колкото кайсия. Всяко топче се разточва, до момента в който се оформи прекрасен и тъничък кръговиден блат с диаметър към 8 см. Така приготвените питки се запичат от двете страни върху скара или грил-тиган и в половината от тях се поставя по комат сирене, след което се прегъват.

Отделно в олиото се запържват поредно нарязаната на кубчета наденица и нарязаният на лентички лук и откакто омекнат, към тях се прибавят яйцата. С по този начин приготвената примес се пълнят останалите питки и също се прегъват на две.

Всички кесадияс се поставят още веднъж върху нагорещен грил тиган, с цел да се запекат от двете страни, и са подготвени за сервиране. По предпочитание можете да ги полеете от горната страна с доматен сос.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР