Мексиканската агенция за правата на човека поиска разследване, след като

...
Мексиканската агенция за правата на човека поиска разследване, след като
Коментари Харесай

Феминистки нападат с чукове кола на улицата в Мексико сити

Мексиканската организация за правата на индивида изиска следствие, откакто към половин дузина маскирани дами, облечени в черно, нападнаха колата на жена с чукове и железни тръби, заяви Асошиейтед прес.

Националната комисия по правата на индивида съобщи, че нападателките са принадлежали към група радикални феминистки, които преди година и половина превзеха една от административните здания на комисията в историческия център на Мексико сити.

Нападнатата шофьорка сподели, че дамите в четвъртък са желали от нея пари, с цел да ѝ разрешат да кара по улицата, на която се намират към момента окупираните офиси на комисията.

Прокурорите от Мексико Сити обявиха, че проверяват нападението като обир, както и като нанасяне на вреди, защото прозорците на колата са били изпочупени. На записите от охранителните камери една от нападателките, носеща мегафон и чук, крещи:,,Знаеш ли каква е процедурата ", явно визирайки,,таксата ", която нападателите начисляват за преминаващите.

По-късно денем началникът на полицията в Мексико сити Омар Гарсия разгласи, че полицията е прекратила завладяването на постройката на комисията по правата на индивида, и удостовери, че окупаторите са тези, които са нападнали шофьорката.

Членки на група маскирани феминистки, наричащи себе си " Черния блок ", постоянно разрушават прозорци на здания и автобусни спирки по време на шествията, свиквани през последните три години в символ на митинг против убийствата на дами. През септември 2020 година групата завладя офисите на Комисията по правата на индивида дружно с родственици на жертви на закононарушения. Семействата на жертвите упорстват за следствие на техните случаи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР