Мека. Арабските държави изразиха пълна солидарност в противодействие на Иран,

...
Мека. Арабските държави изразиха пълна солидарност в противодействие на Иран,
Коментари Харесай

ТАСС: Арабските страни се обединиха в противодействие срещу Иран, Ирак се въздържа

Мека. Арабските страни показаха цялостна взаимност в противопоставяне на Иран, осъждайки всички неотдавнашни офанзиви в района, и поддържаха всички дейности на Саудитска Арабия за отбрана на територията й. Това се показва в окончателното изказване на изключителната среща на върха на Лигата на арабските страни, извършена в четвъртък в Мека, предава TACC .
„ Ние поддържаме всички дейности на Саудитска Арабия за отбрана на нейната територия и сигурност “, отбелязва официалното съобщение. „ Арабските страни са солидарни с пред лицето на иранската интервенция. Осъждаме намесата на Иран в сирийската рецесия, делата на Бахрейн и поддръжката за терористични групи, които оперират там, осъждат окупацията на Иран на трите острова на ОАЕ и изстрелването на ирански ракети от Йемен към Саудитска Арабия. "
" Сътрудничеството с Техеран би трябвало да се основава само на правилото на ненамесата му в делата на други страни ", се споделя в изказването.
Ирак не поддържа изказването, признато в края на срещата, съобщи генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абу ал-Гейт, чието изявление беше излъчено по арабските телевизионни канали.
Според него иракската делегация е изпратила известие, в което декларира, че „ възразява “ против заключителното официално съобщение на междуарабската среща на върха „ в настоящия му тип “ и не е взела участие в подготовката на документа. В същото време, съгласно генералния секретар, пратениците на Багдад са удостоверили неговата позиция, осъждайки " всевъзможни дейности против сигурността на саудитското кралство и братята в Персийския залив ".
По-рано по време на изключителна среща иракският президент Бархам Салех съобщи, че напрежението към Иран може да предизвика война. " Свидетели сме на районна рецесия, която ни слага на прага на война, която ще унищожи всичко ", сподели той, като акцентира, че неговата страна " прави всичко допустимо за поощряване на разговора в района ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР