Meждyнapoднaтa peйтингoвa aгeнция Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на

...
Meждyнapoднaтa peйтингoвa aгeнция Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на
Коментари Харесай

Борисов съобщи важна икономическа новина за България

Meждyнapoднaтa peйтингoвa aгeнция Standard & Poor's увеличи кредитния рейтинг на България с позитивна вероятност. Това оповестиха от Министерството на финансите. Повишението на рейтинга е вследствие на устойчивото развиване на стопанската система на България, без струпване на макроикономически несъответствия.

Фискалните и външните салда са мощни, а напредъкът по присъединението на България към Механизма на валутния курс II е постоянен.

Според рейтинговата организация страната ни е изпълнила своите задължения по Плана за деяние за присъединение към валутно-курсовия механизъм ERM II и Банковия съюз, само че също по този начин организацията отбелязва, че окончателното решение за това не е напълно под неин надзор.

Анализаторите от Standard & Poor's чакат, че прогресивно укрепващата фискална и външна позиция на България ще продължи, като страната ще се развива стабилно в условия на по-слаба външна икономическа среда.

В обществената мрежа Фейсбук министър-председателя Бойко Борисов дефинира покачвания кредитен рейтинг на България като „ следващата добра експертна оценка за политиките, които организираме в сферите на стопанската система и финансите ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР