Междузвездни войни: Епизод 8, Рамбо: Последна кръв, Матрицата 4 –

...
Междузвездни войни: Епизод 8, Рамбо: Последна кръв, Матрицата 4 –
Коментари Харесай

Приятели - уви, времето е безпощадно!

" Междузвездни войни: Епизод 8 ", " Рамбо: Последна кръв ", " Матрицата 4 " – това са единствено дребна част от излезли и идни кино заглавия, които свидетелстват за напъните на entertainment промишлеността да монетизира любовта на почитателите към екранните класики от предишното (дори няма да загатваме цунамито от римейкове през последните години).

Носталгията наподобява е доста добър метод да издоиш до дъно кравата и доста компании не пропущат да засвирят върху тази деликатна струна на човешката психика.

Независимо дали сте почитатели на ситкомите или не, незабавно щом чуете китарния риф, 4-те пляскания и рефрена I’ll be there for you, в главата ви не изниква нищо друго с изключение на усмихнатите лица на Рейчъл, Рос, Джоуи, Чандлър, Моника и Фийби.

Продължилият от 1994 година до 2004 година сериал „ “ се е наложил като феномен в поп културата – с 62 номинации за " Еми ", лъчение в 220 страни, избран е за телевизионна комедия номер 1 в продължение на цели 6 сезона, със приблизително 25 млн. зрители на седмица, а последният му епизод е гледан от 52 млн. души по целия свят.

Човек би си помислил, че съществува заплаха танцуващите пред фонтана „ Приятели “ също да попаднат в месомелачката на противоречиво нужните продължения на кино и телевизионни класики.

Тук обаче основателите на сериала Дейвид Крейг и Марта Кауфман заобикалят търкулването по надолнището и вместо това просто събират актьорите за един прочувствен специфичен документален епизод – Friends: The Reunion.



Ако не сте закоравели фенове на сериала, тази продукция може да не е най-вълнуващото нещо за гледане, имайки поради и някои много странни моменти (като дефилиращият в картофен костюм Джъстин Бийбър). Но даже да не сте от най-големите почитатели на другарската шесторка, завръщането им си заслужава вниманието най-много, тъй като е огледало, в което се отразява неизбежният гальовен конфликт на с действителността на 2021 година

Любимите герои се появяват на пресъздадените снимачни площадки с отпечатъка на времето върху лицата си и бършейки сълзи си спомнят за дребните елементи от сцените, оформили актьорската им кариера.

А в проблясъците от старите епизоди епохата на сериала като че ли участва като обособен участник.

Стилът на облекло, прическите, интериорът, саундтракът, хуморът и оня тон на смях, който следва след всяка хумореска – всичко това ни намахва от предишното, гъделичкайки ни към едни разнообразни, може би по-простички времена.

Тук обаче духът на днешния ден влиза с шут благодарение на свръхекспресивния водещ Джеймс Кордън, който надали може да пропусне кръженето към толкоз епична световна преживелица. Мат Лебланк,, Лиса Кудроу, Матю Пери, Кортни Кокс Аркет и Дейвид Шуимър сядат на дивана от истинското интро – публиката са до един с маски, припомняйки ни за урагана, който неотдавна връхлетя неподготвеното човечество, и граничещата с антиутопия социална обстановка.

Въпроси и отговори и разкази „ от кухнята “ се кръстосват с мнения на известни персони като k-pop пердах бандата BTS, артистът, изиграл Джон Сноу, деятелят за правата на дамите Малала и други Редица инцидентни хора от целия свят споделят по какъв начин сериалът безусловно им е избавил живота, лекувал е депресията им, дал им е причина да станат от леглото заран и им е предложил единствения другарски кръг, който са съумели да намерят – този от екрана. също се отбива, с цел да изпее Smelly Cat, дружно с Фийби и госпъл хор в църковни плебеи.

Целият този „ актуален “ неустановен миш-маш като че ли леко принудително се пробва да вдигне мост сред предишното и актуалната поп културна матрица. Частично съумява, само че сигурно не най-доброто попадение на специфичния епизод. Стремежът да се напомпа изкуствено значимостта на сериала е по-скоро чудноват, когато триумфите му приказват сами за себе си.

Истинският подарък за почитателите тук са всичките споделени моменти сред актьорите и техните разкази за съкровените прекарвания по време на фотоси, както и чувството, което те предават на феновете – че повода за магнетизма на шоуто (освен непрекъснатият тон от смееща се публика) са били действителното другарство и химия сред тях – във и зад кадър.

Това е едно от нещата, които биха могли да го спасят от секирата на времето и да го запазят като нещо стойностно за бъдещите генерации фенове.

Дали сълзите са допълнително е въпрос на усет, само че единствено те същински знаят какво значи за тях това събиране.

За множеството от нас, които към този момент преместихме взор от тв приемника върху преносимия компютър и стрийминг услугите, „ Приятели “ съществува редом като времева капсула и зрелище с безвременни архетипни персонажи, които са една от главните аргументи за неговия международен триумф. Да се отъждествиш с тях, да ги пренебрегнеш или да ги използваш за ескейпизъм, е напълно въпрос на персонален избор.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР