Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз

...
Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз
Коментари Харесай

Върнаха лиценза на ”ЕМКО”, но след като държавните ВМЗ заеха мястото му на пазара в Азия

Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност възвърне комерсиалния лиценз на оръжейния цех ”Емко ”. Това стана по време на днешното изключително съвещание на съвета. От през днешния ден компанията е пълновръстен участник на интернационалните пазари, заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от БНР.

Според Караниколов в завода има още нарушавания, които не са отстранени напълно, само че те не засягат сигурността на производството. Заради неуредиците, които съществуваха към лиценза продукцията на ВМЗ-Сопот ще бъде продадена вместо тази на " Емко " на азиатския пазар.

Преди съвещанието на Съвета министърът на стопанската система Емил Караниколов съобщи, че в случай че в констатациите няма нещо, което да заплашва живота и сигурността на популацията и на служащите, персонално ще желае незабавно да се върне действието на спрения лиценз за импорт и експорт.

В същото време служащи и чиновници на " Емко " от Трявна и Монтана, както и техни сътрудници от " Дунарит " – Русе се събират на следващ митинг пред Министерския съвет. Освен че упорстват за възобновяване на лиценза на завода, оръжейниците от " Емко " желаят да бъде решен и въпросът с блокираната на пристанище Бургас стока, както и казусът с договорите сред предприятието и комерсиалната компания " Кинтекс ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР