Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към

...
Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към
Коментари Харесай

Лицензът на ”Емко” остава отнет поне до 25 септември

Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерски съвет прегледа през днешния ден на постоянното си съвещание събитията към спрения лиценз за импорт и експорт на компания „ ЕМКО “ ЕООД.

Казусът беше включен в дневния ред по самодейност на двамата съпредседатели на Съвета – вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Преди началото на съвещанието беше получено писмо от Главна дирекция „ Национална полиция “ по отношение на проблема „ Емко “. В писмото е посочено, че поради публичния интерес, структурите към дирекцията правят инспекция за констатиране на това дали са отстранени нередностите за предпазване на муниции.

Проверяващите органи са се заели до 25 септември да приключат инспекциите и да уведомят Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките за резултатите.

Съветът взе решение с цялостно единогласие, че при приемане на констатациите, ще бъде свикано изключително съвещание.

Преди месец страната лиши лицензите на "Дунарит ", а след това и на неговия притежател "Емко ". Тогава служащите излязоха на митинг, а синдикати и управление упрекнаха компания близка до Делян Пеевски за офанзивите против заводите. Пеевски отхвърли да има интерес в оръжейния бизнес.

Държавата и "Емко " спорят за собствеността на "Дунарит ". Според МИ русенското сдружение към момента е благосъстоятелност на КТБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР