Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите

...
Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите
Коментари Харесай

Министър Динкова: Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България

„ Междуведомствена работна група ще работи по интернет страниците на музеите в България. Вярвам, че всички сме съгласни, че информацията в тях би трябвало да е показана по съвременен, явен, понятен и привличащ туристите метод “ , сподели министър Зарица Динкова по време на днешния парламентарен надзор в отговор на депутатски въпроси.

В междуведомствената група вземат участие специалисти от Министерство на туризма, Министерство на културата, Министерство на земеделието и храните и Министерство на районното развиване и благоустройството. Тяхната цел е развиване, разпространение и основаване на удобна среда за рекламирането на културния туризъм у нас.

„ Нито министърът на туризма, нито министърът на културата имат пълномощия за определянето на работното време на културно-историческите туристически обекти. Тези обекти се стопанисват от районни или общински музеи. Работното време се утвърждава със заповед на шефа на съответния музей “ , сподели министър Динкова.

Министърът на туризма съобщи и, че слабият посетителски интерес през зимните месеци към някои от туристическите обекти, сложният достъп до тях и други допускат ограничавания туристопоток .

„ Предварителната поръчка за визитата на сходни обекти не е единствено българска процедура, тя не става единствено по телефона, само че и по електронен път, който постоянно се употребява от задграничните туристи. Предварителната поръчка е и форма за по-добро обмисляне на дейностите на музеите “ , сподели още Зарица Динкова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР