Междупартийна делегация от австралийски законодатели ще пътува до Съединените щати

...
Междупартийна делегация от австралийски законодатели ще пътува до Съединените щати
Коментари Харесай

Австралийска делегация от законодатели ще настоява за освобождаването на Джулиан Асандж

Междупартийна делегация от австралийски законодатели ще пътува до Съединените щати този месец, с цел да изиска освобождението на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. Това заяви групата за поддръжка на Асанж през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Тя ще упорства Съединени американски щати да се откаже от опитите си, където той сега е затворен . Припомняме, че той е търсен по обвинявания във оповестението на поверителни американски военни и дипломатически записи посредством WikiLeaks.

Австралийската делегация ще се срещне с членове на Конгреса и Сената, чиновници на държавния и правосъдния отдел и мозъчни тръстове , в това число Американския съюз за цивилен свободи и Репортери без граници.

Делегацията включва някогашния вицепремиер Барнаби Джойс и депутати от австралийското лейбъристко държавно управление, опозицията и партията на Зелените.
 Мексико желае освобождението на Асандж от английския затвор
Мексико желае освобождението на Асандж от английския затвор

Основателят на WikiLeaks не извърши паричната гаранция, която му беше наложена и се скри в посолството на Еквадор в Лондон

Братът на Асанж Габриел Шиптън, който е ръководител на организацията за поддръжката му, сподели, че голямото болшинство от австралийците не схващат за какво Съединени американски щати не престават да изискват изгонването му.

" Австралийците виждат Съединени американски щати като наш непосредствен съдружник... само че сега Джулиан е държан пленник от отмъстителна американска администрация и това вреди на американско-австралийските връзки ", сподели той в изказване.

Поддръжниците на Асанж споделят, че той е станал жертва, тъй като е разобличил непозволените дейности на Съединени американски щати, в това число в споровете в Афганистан и Ирак. Вашингтон твърди, че разкриването на секретните документи е изложило на риск негови чиновници за сигурност.

През май Албанезе сподели, че е отчаян, че не е реализирано дипломатическо решение за преустановяване на задържането на Асандж и че остава угрижен за психологичното му здраве.
 60 лекари предизвестяват, че Асандж може да почине в пандиза
60 лекари предизвестяват, че Асандж може да почине в пандиза

Призовават създателят на WikiLeaks да бъде неотложно приет в болница

Подкрепата за Асанж измежду политиците в Съединени американски щати остава ниска. Само няколко членове на Конгреса са подкрепили настояването за отдръпване на обвиняванията против него.

Ако бъде екстрадиран, Асанж е изправен пред присъда до 175 години в затвор с оптималната сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР