Международното военнополицейско учение Отвъд хоризонта 2019“ завърши с ден за

...
Международното военнополицейско учение Отвъд хоризонта 2019“ завърши с ден за
Коментари Харесай

Международно военно учение в Ново село завърши с висока оценка за участниците

Международното военнополицейско обучение „ Отвъд хоризонта 2019 “ приключи с ден за високопоставени посетители и медии, който се организира на образователен полигон Ново село през днешния ден, 16 май. В учението участваха военнослужещи от България, Съединени американски щати, Румъния, Украйна, Република Северна Македония и Армения като в дилемите на терен бяха включени и екипи на Националната работа за защита (НСО) и поделение на Министерство на вътрешните работи за битка с тероризма. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Целта на учението бе да се покачат качествата на заявената рота „ Военна полиция “ и на щаба на ротата за обмисляне и водене на интервенции. По време на учението бяха отработвани показаните на демонстрацията инспекция на коли на контролно-пропускателен пункт отвън обитаемо място; търсене на инкриминирани предмети под вода; защита на ВИП лице; реагиране на засада и евакуация по различен маршрут на безвредно място; пречистване на постройка с терористи, взели заложници.

Участниците в интернационалното обучение получиха висока оценка за представянето си от заместник-началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов и шефа на Служба „ Военна полиция “ бригаден военачалник Борислав Сертов.

Демонстрациите следиха още полковник Шанън Джонсън, боен аташе на Съединени американски щати в България, началникът на НСО генерал-майор Данчо Дяков, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, съветникът на президента по военна сигурност бригаден военачалник Васил Лазаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР