Международно жури избра тримата победители във второто издание на конкурса

...
Международно жури избра тримата победители във второто издание на конкурса
Коментари Харесай

Избрани са победителите в конкурса на eMAG за светлинна творба за фасадата на НДК

Международно жури избра тримата спечелили във второто издание на състезанието eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire. Техните произведения ще бъдат показани под формата на неподвижен 3D мапинг на фасадата на една от емблематичните столични здания – Националния замък на културата – в границите на Фестивала на светлините. Арт събитието ще се организира всяка вечер, от 11 до 14 май 2023 година, преобразявайки София в голяма изложба под намерено небе. Артисти от целия свят ще опишат истории, предизвикат въображението и изненадат публиката, а с помощта на състезанието eXperience by eMAG креативна сцена получават и трима от участниците в него.

В поддръжка на българските гении и на опциите, които актуалните технологии дават освен за развиването на бизнеса, само че и на изкуството и градската среда, платформата за онлайн търговия за втора поредна година провежда дружно с LUNAR състезанието eXperience by eMAG: Dream, Create and Inspire , с упоритостта това да се трансформира в обичайно събитие. В него се включиха 67 участници, двойно повече от предходната година, някои с оферти за разнообразни тематики на състезанието. Международно жури в състав Биргит Зандер, създател на Festival of Lights International, Джейсън Йе, изпълнителен шеф на GIS Group и уредник на Taiwan Lantern Festival, Иво Чифлички, „ Визуални продукции и тримерен дизайн ” НДК, Марин Петков, създател на MP-STUDIO, и Мирослава Станева, Brand Marketing Manager eMAG България, избра тримата спечелили въз основа комбиниране на креативност и страсти, шерване на истории и демонстриране ловко боравене с фасадата на постройката, както и с опциите на 3D мапинг технологията.

В състезанието бяха отличени:
Тема eFuture – творба на Ралица Богданова, с обръщение: „ Технологиите са част от всекидневието ни и се развиват бързо. Те ни оказват помощ да реализираме фантазиите си и да ги превърнем в действителност. Например, с помощта на технологиите можем да работим от у дома, да пазарим онлайн и да се свързваме с другари и близки от разстояние. Технологиите ни дават доста благоприятни условия и ни оказват помощ да живеем по-удобно и по-лесно. “Тема eMotions – творба на Теодора Симеонова, с обръщение: „ Светлина ме е основала. eMotions носят цвят. Подтикват ме да диря eFuture, да eXplore чудноват свят! Светлината носи мощ, подарява я с нас. Съзнаваш ли? ”Тема eXplore – творба на Теодора Станкова, с обръщение: „ Репрезентация по какъв начин от детското въображение и търсене на нови хоризонти и непрекъснато любознание се основава бъдещето, широко, цветно, тъкмо както детските мозъци, трансформирали се във възрастни с виждане за на следващия ден. "
„ Големият интерес към състезанието извънредно ни радва, защото демонстрира, че той в действителност е разпознат от артистите като предизвикателство, като опция за изява. Десетки млади създатели споделиха нашата философия, че търсенето в никакъв случай не стопира, която ние в eMAG поддържаме, развивайки освен бизнеса ни, само че и средата и обществото. Предизвикахме ги да се осмелят да предизвикат и да претворяват фантазиите си по този начин, че да въодушевяват близките по своя неповторим метод и със своя почерк, и сме щастливи да споделим резултата с гостите на фестивала ”, сподели Мирослава Станева, Brand Marketing Manager eMAG България.

Произведенията на спечелилите ще бъдат показани в границите на Фестивала на светлините LUNAR – всяка вечер от 21 ч. до среднощ, от 11 до 14 май, на най-голямата фасада в границите на фестивала, Националния замък на културата в София. Освен да се насладят на атрактивния и изобретателен 3D мапинг, гостите на събитието ще имат опция да станат част от светлинната арт апаратура благодарение на специфична проекция, както и за първи път ще бъде извършен и Парад на светлините – всеки ден от 21:30 до 22:30 ч. пред НДК. От eMAG са подготвили и други изненади, които чакат посетителите на място, с цел да се потопят в едно в действителност запаметяващо се прекарване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР