Международният валутен фонд (МВФ) призова първата страна в света, която

...
Международният валутен фонд (МВФ) призова първата страна в света, която
Коментари Харесай

МВФ призова Ел Салвадор да премахне биткойна като законна валута

Международният валутен фонд (МВФ) прикани първата страна в света, която одобри биткойна като законна за разплащане валута - Ел Салвадор, да спре да я употребява. Причината: " биткойнът крие огромни опасности ".

Директорите на борда на МВФ приканиха управляващите да стеснят обсега на закона за биткойна колкото се може по-бързо и да отстранен статута му на законното платежно средство, съгласно изказване, представено от Bloomberg.

През септември предходната година латиноамериканската страна стана първата страна в света, която разреши на потребителите да употребяват криптовалутата във всички транзакции, наред с американския $.
 Ел Салвадор губи милиони долари след срутва на биткойна. Президентът на страната се майтапи с това
Ел Салвадор губи милиони долари след срутва на биткойна. Президентът на страната се майтапи с това

Наиб Букеле се пошегува, че скоро може да го забележим в униформа на McDonald’s

Решението на считания за много екстравагантен президент Наиб Букеле докара до огромни митинги поради опасения, че ще донесе неустойчивост и инфлация в бедната страна. И това към този момент се случва. След срутва на крипто пазара, биткойнът загуби към половината от цената си от ноември месец 2021-а година.

МВФ предизвести президента Наиб Букеле за рисковете, които криптовалутата крие за страната, изключително сега, като акцентира, че ще бъде мъчно да се получи заем от институцията.

Според формалното изказване на управляващите на Ел Салвадор, все още страната е изгубила към $20 милиона. А малко откакто световният крипто пазар се срина, президентът Букеле промени профила си в Twitter, публикувайки фотошопирано изображение на себе си, на което е облечен в униформа на McDonald`s.

Той се пошегува, че скоро сънародниците му могат да го видят в действителност да смени специалността си. Чувството му за комизъм не се одобри изключително добре от жителите на Ел Салвадор, като болшинството от тях въобще не утвърждава виртуалните пари.
 Началото на края? Криптовалутите съвсем удариха 6-месечно дъно
Началото на края? Криптовалутите съвсем удариха 6-месечно дъно

Американската крипто промишленост натрупа и санкции за над $2 милиарда

Когато Ел Салвадор вкара виртуалната валута като законно платежно средство, държавното управление пусна ново приложение за цифров портфейл, раздавайки по $30 в биткойн на всеки жител. В цялата страна бяха конфигурирани и над 200 нови банкомата.

През ноември предходната година президентът Букеле разгласи проекти за създаване на Биткойн град в основата на вулкан в Ел Салвадор, като планът би трябвало да се финансира с криптовалутата.

Официалната позиция на локалните управляващи е, че въвеждането на биткойна като публична валута в страната е метод за стимулиране на икономическото развиване и работните места.
 Ел Салвадор ще строи първия в света
Ел Салвадор ще строи първия в света " Биткойн град " за $1 милиард

Ситито ще бъде финансирано с биткойн облигации
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР