Международният валутен фонд (МВФ) одобри 1,4 млрд. долара извънредна помощ

...
Международният валутен фонд (МВФ) одобри 1,4 млрд. долара извънредна помощ
Коментари Харесай

МВФ одобри 1,4 милиарда долара извънредна помощ за Украйна

Международният валутен фонд (МВФ) утвърди 1,4 милиарда $ изключителна помощ за Украйна, която да помогне на страната да финансира разноските си и да укрепи платежния ѝ баланс. Това заяви гуверньорът на украинската централна банка Кирило Шевченко с изказване, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Киев се обърна към съдружниците си и интернационалните институции с молба за финансиране в опит да укрепи стопанската система си след съветската инвазия. " Безкрайно сме признателни на МВФ за бързия отговор на молбата ни. Очакваме да приключим всички изисквани процедури допустимо най-бързо ", сподели централният банкер.

Финансирането ще е в допълнение към 700-те милиона $, отпуснати на Украйна от МВФ през декември, и 2,7-те милиарда $, които Киев получи като част от разпределението на запасите за незабавни случаи на фонда през август. В понеделник, 7 март, Изпълнителният съвет на Световната банка също утвърди пакет от заеми и безплатни средства на стойност 723 милиона $ за Киев, осигурявайки извънредно нужната поддръжка за страната, която се бори с съветската инвазия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР