Международният валутен фонд има готовност да осигури 1 трлн. долара

...
Международният валутен фонд има готовност да осигури 1 трлн. долара
Коментари Харесай

МФВ е готов да отпусне 1 трлн. долара заради щетите от коронавируса

Международният валутен фонд има подготвеност да обезпечи 1 трлн. $ под формата на заеми за битка с икономическо влияние на ковид. Това разгласи ръководещият шеф на институцията Кристалина Георгиева.

"Решителните и координирани дейности са ключът към повишение на доверието и обезпечаване на непоклатимост на международната стопанска система при създалите се условия. Много държавни управления започнаха обилни стъпки за справяне с икономическото влияние на ковид. Всеки ден се афишират нови ограничения, само че би трябвало да създадат повече. Потвърждавам готовността на МВФ да помогне на страните членки ", разгласи Георгиева.

Управляващата директорка акцентира, че синхронизираните фискални тласъци от централните банки по света са нужни, с цел да се предотвратят дълготрайните стопански вреди. Георгиева прикани напредналите стопански системи да "облекчат финансовите условия ", с цел да се обезпечи "поток от заеми " за действителната стопанска система. Също по този начин тя предложи надзорните органи на финансовата система да се стремят да запазят салдото на финансова непоклатимост, като поддържат стабилността на банковата система и в това време поддържат икономическата интензивност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР