Международният туризъм в САЩ се е свил значително в началото

...
Международният туризъм в САЩ се е свил значително в началото
Коментари Харесай

Огромен спад на чуждестранните туристи в САЩ. Тръмп ли е виновен?

Международният туризъм в Съединени американски щати се е свил доста при започване на 2017 година, изключително що се отнася до европейските туристи. Много специалисти упрекнаха за наклонността новия американски президент Доналд Тръмп.

Според публични статистически данни, представени от The New York Times, през първите три месеца на годината броят на задграничните туристи е намалял със 700 000 в съпоставяне със същия интервал на 2016 година Това е намаляване от 4,2%, а спадът единствено измежду европейските гости е 10,1 на 100.

Експертите настояват, че за това е повлияла анти-имигрантската политика на Доналд Тръмп, който краткотрайно забрани влизането в страната на хора от няколко мюсюлмански страни. Но има и спомагателна причина - американският президент като цяло е навредил на репутацията на страната с множеството си гафове и спорни изявления, считат от туристическия отрасъл.

Как спадът в туризма ще се отрази на американската стопанска система? Според изследователската компания Tourism Economics 4,2% намаляване значи загуба на към 2,7 милиарда $.

Разбира се, за протичащото се са виновни и други фактори, като да вземем за пример мощният $ и слабото евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР