Международният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) обяви днес, че играчите

...
Международният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) обяви днес, че играчите
Коментари Харесай

Футболистите били сред най-рисковите групи при кризата с коронавирус

Международният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) разгласи през днешния ден, че играчите са измежду най-рисковите групи при рецесията с ковид, защото са най-застрашени от меланхолия. Според него професионалните футболисти, които би трябвало да живеят сами, изолирани, в непознати страни и надалеч от фамилиите и приятелите си, както и да работят специалност с подобен висок адреналин, един ден са герои, а на идващия оплювани - това са хора, които са изложени на риск от психологични проблеми.

''От изследвания през годините виждаме, че има нараснали опасности за тревога и разнообразни психически проблеми за играчите спрямо общото население, тъй като това е напрегната и несигурна претовареност за множеството от тях. И това утежнява цялостното им чувство за сигурност “, сподели в изявление за „ Ройтерс “ генералният секретар на ФИФПро Йонас Баер-Хофман.

" Имаме доста млади играчи, които са сами, надалеч от своите страни. Те постоянно нямат поддръжка на фамилията в тези страни и доста от тях безусловно имат едногодишни трудови контракти ", сподели още началникът на синдиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР